Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nisu samo računari: Čime se bavi Tošiba za čijim akcijama se utrkuju svi investitori

  Akcije kompanije Tošiba naglo su skočile nakon što je Bain Capital najavio mogući otkup deonica. Akcije su skočile 6,7 odsto zbog očekivanja da bi globalni giganti mogli da stanu u red da kupe privatnu kompaniju za koju se trenutno utrkuje više akcionara.

  Najveći akcionar Tošibe, singapurska kompanija Effissimo Capital Management, u podnesku je u četvrtak navela da je pristala da proda svoj udeo od 9,9 odsto Bainu, ako američka kompanija pokrene tendersku ponudu. Inače, kompanije Bain i Effisimo su se udružile kako bi zajedno preuzele firmu.

  I drugi globalni fondovi privatnog kapitala zainteresovani da preuzmu Tošibu, a sporazum između Baina i Effisima neće ih, kako su saopštile, poremetiti.

  Kompanija Tošiba Japan

  Drama oko sudbine 146-godišnje kompanije usledila je nakon novembarske objave Tošibe da planira da se podeli u tri kompanije u pokušaju da umiri akcionare koji pozivaju na radikalnu reformu nakon godina finansijskih i upravljačkih skandala.

  Tokom petomesečnog perioda, Tošiba je vodila razgovore sa privatnim kompanijama, ali je odlučila da ne prihvata potencijalne ponude. Navodili su različite razloge, uključujući moguće sukobe sa japanskim zakonom o nacionalnoj bezbednosti i potencijalno protivljenje antimonopolskih regulatora.

  Japanski ministar industrije Kōichi Hagiuda rekao je u petak da Tošiba poseduje nacionalne bezbednosne tehnologije, kao što su nuklearna energija i poluprovodnici te da je važno osigurati da se takva preduzeća zadrže i rastu. Predstavnici kompanije su na konferenciji rekli da će pažljivo pratiti situaciju.

  Kompanija Tošiba Japan

  Čime se Tošiba bavi?

  Iako su mnogima prva asocijacija na Tošibu laptop računari ova kompanija ima širok portfolio proizvoda, a neke od njih su prvi patentirali. Tošiba je osnovana 1875, a danas funkcioniše kao globalna mreža više od 740 preduzeća sa 204.000 zaposlenih širom sveta i godišnjom prodajom koja premašuje 68 milijardi američkih dolara. Sedište kompanije je smešteno u Japanskoj prestonici, Tokiju.

  Ova vodeća kompanija je nastala spajanjem dve kompanije 1939. godine. Prva kompanija je osnovana 1875. od strane Tanaka Hisašige. Tanaka inženjerski poslovi, je bila jedan od najvećih prizvođača telegrafske opreme u to vreme. Druga kompanija je osnovana 1890. godine od strane Ichisuke Fujioka. Hakunetsu-sha, je bila prvi japanski proizvođač električnih lampi.

  Laptop računar

  Toshiba je zaslužna za veliki broj prvih japanskih proizvoda kao što su: Prvi japanski radar, električni šporet za pirinač, TAC digitalni računar, prvi televizor sa tranzistorom, prvu mikrotalasnu peć i naravno lap top računar.

  Toshiba je danas svetski lider i inovator u pionirskoj visokoj tehnologiji, raznovrsni proizvođač i prodavac naprednih elektronskih i električnih proizvoda koji obuhvataju informacione i komunikacione sisteme, digitalne potrošačke proizvode, elektronske uređaje i komponente, sisteme napajanja, do industrijskih i društvenih infrastrukturnih sistema i kuće. aparati.

  Tošiba je 2010. godine komercijalizovala prvi 3D LCD TV koji ne zahteva naočare za gledanje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay; Beta AP; YT Scrn

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE