Niš "prepisao" beogradski tender za ukrase, pobednik je...

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Niš “prepisao” beogradski tender za ukrase, pobednik je…

  Pored starih, čija je montaža započeta, Niš bi prema tenderu Parking servisa, ove godine trebalo da dobije nove ukrase, za šta će Nišlije platiti oko 75.000 evra.

  Opis ukrasa koji se traže prepisan je iz prošlogodišnjeg beogradskog tendera na koji je kao jedini ponuđač posao dobila firma Keep light, poznata po jelki od 83.000 evra i ukrasima koje su građani platili više stotina miliona dinara, na tenderima na kojima je ova firma bila jedini ponuđač.

  Ukoliko javna nabavka Parking servisa od 7,3 miliona dinara bez PDV, odnosno, oko 75.000 evra sa PDV, prođe po planu, na niškim ulicama će krajem decembra zableštati nova dekoracija, među kojom su plave, crvene, bele lančanice, četiri 3D zvezde, figure jelena, sanki i jelki.

  Međutim, tender je skoro doslovce prepisan iz prošlogodišnjeg tendera za dekoraciju Beograda Javnog preduzeća Javno osvetljenje, kojim su favorizovani proizvodi grčke firme Fotodiastasi, čiji je jedini predstavnik u Srbiji firma Keep light.

  U niškom Parkingu servisu tvrde da oni nisu opisivali tražene ukrase, već da su specifikaciju dobili od Gradske uprave.

  Na pitanje zbog čega je tenderska dokumentacija prepisivana, čime se eventualno favorizuje firma Keep light, ko je uopšte pisao tender i odlučivao o izgledu dekoracije koja bi trebalo da krasi Niš, novinari nisu dobili odgovor od načelnika Gradske uprave Ljubiše Janića, jer se nije javljao na telefon.

  Inače, Gradska uprava Niš je i prošle godine kupila ukrase od Keep lighta, kojima je okićena Gradska kuća i niška Skupština. Nišlije su ovu novogodišnju “čaroliju” platile 50.000 evra.

  Predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović kaže da nije opasno to što je tender prepisan, ali da jeste to što se njime ograničava konkurencija.

  Nije sam po sebi problem ako se prepisuje, ali je problem ako se kroz takvu nabavku ograničava konkurencija. Na to uvek treba obratiti pražnju, navodi Dobrašinović.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE