Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS: Od 2009. godine u razvoj zajednice uloženo 4,1 milijardu dinara

  Kompanija NIS je u društveno odgovorne projekte od 2009. godine uložila više od 4,1 milijarde dinara kako bi doprinela razvoju zajednice, rekao je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije.

  „Svoje društveno odgovorne projekte realizujemo pod sloganom „Budućnost na delu“, a nju pre svega gradimo kroz ulaganja u mlade ljude, njihovo obrazovanje, zdravlje i bezbednost. Pored mladih generacija, ulažemo i u saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama, projekte iz oblasti kulture, unapređenje zaštite životne sredine, jačanje sportske infrastrukture. Sasvim konkretno, rekonstruišemo i obnavljamo škole, vrtiće, gradimo dečja igrališta, opremamo porodilišta, dečje dispanzere i druge zdravstvene ustanove, stipendiramo studente. To je ta naša „Budućnost na delu““, rekao je Smirnov u intervjuu za magazin Nedeljnik.

  On je posebno istakao program saradnje sa lokalnim zajednicama u Srbiji „Zajednici zajedno“ koji kompanija realizuje od 2009. godine.

  „U 12 lokalnih zajednica širom Srbije do sada smo zajednički realizovali više od hiljadu projekata vrednih više od 1,4 milijarde dinara. U tome imamo značajnu podršku Vlade Srbije i resornih ministarstava. Iako je 2020. godina bila izuzetno teška za nas, nismo odustali od projekata koje realizujemo godinama. Uostalom, prijatelje ne napuštate onda kada im je potrebna podrška, već ste tada najviše uz njih“, naveo je Smirnov.

  Prema njegovim rečima, NIS-a sa naučnim i obrazovnim ustanovama ostvaruje saradnju u okviru programa „Energija znanja“.

  „Izuzetno smo ponosni na ovaj program, a stipendiranje studenata je njegov važan deo. Podrška studentima je, zapravo, naše ulaganje u razvoj visokoobrazovanog kadra za potrebe kompanije, a sa druge strane time omogućavamo da mladi stručnjaci ostanu u zemlji. NIS stipendira srpske studente u Srbiji i Ruskoj Federaciji i do sada je podržano oko 130 studenata, od kojih je više od 50 već zaposleno u kompaniji“, rekao je Smirnov i dodao da će sa tim ulaganjima biti nastavljeno i u budućnosti.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE