Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS

  NIS jedini dostavio prijavu za učešće u postupku privatizacije Petrohemije

  Naftna industrija Srbije (NIS) jedina je dostavila prijavu za učešće u postupku privatizacije pančevačke HIP – Petrohemije, objavilo je Ministarstvo privrede Srbije.

  NIS se u predviđenom roku javio na javni poziv za izbor strateškog investitora za Akcionarsko društvo za proizvodnju petrohemijskih proizvoda, sirovina i hemikalija HIP – Petrohemija Pančevo, precizirano je u saopštenju.

  Podseća se da je Ministarstvo privrede 9. septembra pozvalo sva zainteresovana domaća i strana pravna lica da učestvuju u postupku privatizacije modelom strateškog partnerstva dokapitalizacijom privrednog društva HIP – Petrohemija i podnesu svoje prijave za izbor strateškog investitora.

  Predmet javnog poziva, koji je zatvoren juče u 12 časova, bio je izbor strateškog investitora koji novčanom dokapitalizacijom subjekta privatizacije u iznosu od 150 miliona evra postaje vlasnik najviše 90 odsto udela.

  Кomisija za sprovođenje modela strateškog partnerstva, imenovana od strane Vlade Srbije, u narednim danima preduzeće aktivnosti na oceni dostavljene dokumentacije i ponude, na osnovu čega će dostaviti predlog daljih koraka Vladi na odlučivanje, saopštilo je Ministarstvo privrede.

  Izvor: Beta

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE