Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Niš će angažovati korisnike socijalne pomoći kao KOVID REDARE

  Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je da će građani koji primaju socijalnu pomoć biti radno angažovani kao kovid redari.

  „Uključili smo maksimalno komunalnu miliciju, a sa Centrom za socijalni rad razgovaramo o angažovanju kovid redara koji će obilaziti pijace, autobuse i određene „crne tačke“ što se korone tiče. Kovid redari biće vidno obeleženi prslucima i legitimacijom“, rekla je Sotirovski novinarima.

  Prema njenim rečima, komunalni redari biće korisnici socijalne pomoći koji nisu radno angažovani.

  „Epidemiloška situacija nije ohrabrujuća, na žalost ulazimo u jedan od talas koji su epidemilozi najavljivali. Apelujemo na sve sugrađane koji se nisu vakcinisali da to učine. Ekipe Doma zdravlja ‘dolaze na noge’ preduzećima, dovoljno je samo da pozovu i prijave se za vakcinaciju“, kazala je Sotirovski.

  „Niš ima dobar procenat vakcinisanih“

  Ona je rekla da Niš spada u red onih gradova koji imaju dobar procenat vakcinisanih ljudi, ali ne i dovoljno dobar u odnosu na ono što se traži, a traži se, dodala je, da svi budemo maksimalno zaštićeni.

  „Nisu ohrabrujuće vesti što se tiče škola, ni što se tiče rada ugostiteljskih objekata. Kako će sada ljudi da reaguju ukoliko se dozvoljeno vreme za rad ugostiteljskih objekata skrati na 22 sata. Ovih dana na sednici Gradskom štabu videćemo šta nam valja činiti ukoliko se brojke obolelih i dalje povećavaju“, istakla je Sotirovski.

  Podsetila je da su u Nišu zbog povećanja broja obolelih već otvorene dve kovid ambulante, a biće uskoro i treća.

  Prema podacima niškog Doma zdravlja koronavirus juče je laboratorijski potvrđen kod 134 pacijenta. Poslednje dve nedelje broj obolelih uglavnom je veći od 100.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Saša Đoršević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE