Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  plata

  Nije NJUZ.net: Potkradali IZVRŠITELJA godinama, ojadili ga za 90 mil. RSD

  Policija u Novom Sadu uhapsila je šest osoba zbog sumnje da su zloupotrebom položaja oštetili kancelariju jednog javnog izvršitelja za 88.848.512 dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

  Uhapšeni su pomoćnik oštećenog izvršitelja LJ. M. (63), odgovorno lice u toj kancelariji V. V. (45), koji je faktički i odgovorno lice preduzeća Poslovna logistika, Sektor PP i Kolektor sektor V. V. (45), kao i odgovorno lice u Poslovna logistika i Sektor PP i V. J. (57), .

  Takođe su uhapšeni i O. V. (55), faktički knjigovođa oštećenog izvršitelja i odgovorno lice radnji Vezirica i Vezirica vez, poslovni sekretar kancelarije izvršitelja I. R. (47) i knjigovođa izvršitelja i odgovorno lice firme SMS knjigovodstvo M. R. (41), .

  Sumnja se da su oni od 1. decembra 2012. do sredine februara 2016. godine faktički fakturisali usluge obrade predmeta u postupcima izvršenja koje je vodila kancelarija oštećenog preko preduzeća u kojima su osumnjičeni odgovorna lica i na taj način prisvojili 69.089.082 dinara.

  Kako se sumnja, M. R. je od izvršitelja za fiktivne usluge knjigovodstvene agencije u kojoj je bila odgovorno lice, naplatila 7.820.786 dinara.

  Uhapšeni LJ. M. se tereti i da je naložio isplatu dnevnica za šestoro zaposlenih u kancelariji izvršitelja i na taj način prisvojio 4.177.327 dinara, kao i da je sebi i I. R. neosnovano povećao platu i prisvojio 3.795.088 dinara.

  Sumnja se da je V. V. j nabavio teretno vozilo u ime kancelarije, koje je koristio u privatne svrhe, a potom prodao i prisvojio 3.966.229 dinara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE