Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nesvakidašnja studija: Šta vaša FRIZURA govori o vama

  Veoma zanimljivo istraživanje koje je objavio PsyBlog pokazuje da frizure u velikoj meri utiču na to kako mi delujemo drugima. U skladu sa tim neki stilovi kose čine da izgledamo veoma privlačno i poželjno, dok druge čine da delujemo zatucano ili pak dobronamerno.

  Kada je kosa srednje dužine žena koja je odabrala tu frizuru deluje inteligentnije, pokazuje studija. ovaj stil je povezan i sa dobronamernošću koju drugi vide u ženama ovakvih stilova kose.

  Kraća kosa, sa svetlim pramenovima čine da žena deluje otvoreno, samostalno i snažno. Ipak, takva kosa deluje manje privlačno na ženama.

  Muškarac koji ima kosu srednje dužine, podeljenu na stranu deluje inteligentnije. Nažalost oni deluju veoma ukalupljeno i zatucano.

  Najprivlačniji muškarci su oni sa veoma kratkom kosom i dužim stilizovanim šiškama. Ipak oni koji vole da ostave malo više kose napred i da je sređuju najčešće gelom deluju egoistično i smatra se da vole da budu u centru pažnje.

  Studija je pokazala i da žene sa drugačkom plavom kosom izgledaju atraktivnije i bogatije ali da se smatra da nisu na intelektualnim visinama. Muškarci sa kratkom kosom i svetlim pramenovima deluju kao da imaju dosta samopouzdanja ali i izraženu narcisoidnost. Dugokosi muškarci se obično smatraju ne naročito inteligentnim ali veoma dobronamernim.

  Istraživanje je pokazalo i da određene frizure uopšte ne privlače tuđu pažnju. Reč je na primer o dugačkoj, tamnoj kosi sa loknama kod žena i muškoj kosi srednje dužine sa razdeljkom po sredini.

  [preporucene_vesti ids=“267766, 222032, 256639″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE