Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NENAD Jezdić objavio rat najvećem neprijatelju: Sve za SRBIJU, SRBIJU ni za šta!

  Bela kuga nadvila se nad Srbijom. Smrtonosna emidemija puste zemlje širi se rubnim područjima Srbije i zlokobno preti da zatre srpsko selo. Upravo to selo je održalo Srbiju, nahranilo nas i othranilo. Sa nestajanjem sela nestala bi i Srbija.

  Ovako je glumac Nenad Jezdić počeo svoje obraćanje u Palati Srbije pred osnivanje Nacionalnog saveta za spas sela.

  „U hiljadu sela ima manje od po 100 stanovnika. U više od 200 sela nema nikog mlađeg od 20 godina. Probudimo se, osvestimo se, stavimo prst na čelo svi mi koji želimo dobro Srbiji. Upotrebimo znanje da spasemo srpsko selo. Da se vratimo korenima, da zaboravimo sve naše trenutne deobe i sprečimo preteće seobe. Jer srpski seljak je oduvek bio i hranitelj i branitelj Srbije, najsavesniji ćuvar naših prirodnih bogatstava. Naše selo mora da bude spoj tradicionalnog i modernog. Da se niko ne postidi da kaže da je selja – već da sa ponosom to izgovara. Gospodo seljaci, poštovani domaćini, Srbija je zemlja na brdovitom balkanu. Svi smo mi najmanje trećim ili četvrtim kolenom izašli iz srpskog opanka i samo zajedničkim snagama možemo da obnovimo srpsko selo. Da ostanemo i budemo svoj na svome, da se dečja graja ponovo zaori našim selima. Ako sačuvamo selo, sačuvali smo Srbiju. Objavljujemo rat trenutno najvećem neprijatelju Srbije – demografskoj eroziji naše zemlje. Objavljujemo opštu mobilizaciju, sve za Srbiju Srbiju ni za šta, smrt fenomenu puste zemlje i bele kuge, i za spas srpskog sela“, rekao je skoro u dahu Nenad Jezdić.

  Izvor: Kurir

  Foto: YT/Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Prof. dr Slavko Radosavljecic

   Postovana gospodo, za spas naseg roda u Sebiji potrebno je OFORMITI FOND RADJANJA DECE. Zadatak fonda je da: - za radjanje treceg deteta porodica dobija svakog meseca 500E - Za radjanje cetvrtog deteta 700E - za radjanje vise od ceriri deteta 100E Molim vas da se o vom mom predlogu Srbija izjasni. Prof. dr Slavko Radosavljevic [email protected]

  • JOVANA

   POŠTOVANA GOSPODO, GRAĐANI, SELJACI I OSTALA INTELEGENCIJO, REŠAVANJE OVOG PROBLEMA NIJE ''AD HOK'' OD SLUČAJA DO SLUČAJA, RAĐANJEM TREĆEG ILI ČETVRTOG DETETA, VEĆ RAĐANJEM ''PRVOG DETETA''. DA LI ZNATE KOLIKO BRAKOVA U SRBIJI UOPŠTE NEMA DECE I KOJI JE RAZLOG? A RAZLOZI SU RAZLIČITI. DA LI ZNATE KOLIKO ŽENA GODIŠNJE IDE NA VANTELESNU OPLODNJU I ZAŠTO? DA LI ZNATE DA JE RFZO I DRŽAVA OGRANIČILA DA SE NA TERET RFZO-A SAMO TRI PUTA MOŽE DA IDE NA VANTELESNU OPLODNJU? DA LI ZNATE KOLIKO ZAPOSLENIH U JAVNOM SEKTORU, ILI U PRIVATNOM IMA ZEMLJU KOJU NE OBRAĐUJE, ILI KUĆE NA SELU U KOJIMA NIKO NE ŽIVI?DA LI ZNATE KOLIKO DRŽAVA IZDVAJA U PODSTICAJE ZA POLJOPRIVREDU I STOČARSTVO, U SUBVENCIJE I KAKO SE ONI KORISTE? DA LI ZNATE KOLIKO JE OVOJ DRŽAVI UOPŠTE BITNA POLJOPRIVREDA I STOČARSTVO I KOLIKO SE ZA TO IZDVAJA?RADI SE O SISTEMSKOM I MNOGO KOMPLEKSNIJEM PROBLEMU, KOJI NE MOŽE DA SE REŠI SAMO FORMIRANJEM FONDA ZA RAĐANJE DECE, VEĆ MNOGO VEĆIM ULAGANJIMA I PODSTICAJIMA JER SRBIJA JE ZEMLJA U KOJOJ TREBA NAJVIŠE ULAGATI U POLJOPRIVREDU I STOČARSTVO, A IDU IZBORI.....

   • Momir Vujsić

    Mislim da po nešto od gore navedenog znam.Četvrto rodjeno dete sam sada ,već,pokojnih roditelja i rođen i odrastao do srednje škole na selu.Deda moj,Jevto,sa šest godina ostao bez oca,oženio sa sa 18 iz iz prvog braka imao 3sina i jednu ćerku.Sa 29 godina ostao udovac,moja biološka baba je umrla ,1941,ratno vreme,zarobljen,iz deževskog okruga,sela Tenjkova,sproveden u Skopje.Zlatniom podmitio stražara i presvukavši se u šiptarsko odelo,peške od Skoplja do Tenjkova.Baba Rosa umire i on se ženi udovicom Paunom Ravić,rođ.Drmanić,bez dece,nedelju dana po isteku četrdesetodnevnice babe Rose.Pauna rađa sina koji umire posle pola godine.20 januara 44 se rađa sin Vukomir,46 sin Stanimir.Moj otac,Bogdan,najstariji sin Jevta i Rose rodjen 32 g.se ženi Gavrilom1949 i 50 se radna sestra Vidosava,53,brat Krstivoje,56 sestra Momirka,59Momir,pisac ovog komentara.Moja Setra Vidosava se udaje 69 i radja sina Andreja71i sina Aleksandra 76.Brat,Krstivoje,se ženi82 i iste godine dobija sina Branka i 86 sina Nenada.Sesra Momirka se udaje 78 ,maloletna,i 76 radja Aleksandru,78 Natašu,87Nikolu.Ja,Momir Vujsić,2014,3februara postajem otac Milin.Setrić Andrej je otac Helene,rodjene.2013.i Stefana rodjenog 2013.Aleksandar je otac Bogdana rođene 2013.Sestričina Aleksandra živi u dogovorenom braku i bez dece je.Nataša i Nikola su slobodni.Sinovac Branko je u braku i bez dece je a sinovac Nenad je otac Mione,rodjene2016 ,i sina Lazara rodjenog2018.Iz priloženog se zaključuje da je deda Jevto sa 38 postao deda,otac Bogdan sa 39 postao deda Aja,Momir u 55-toj postao otac.Onima koji ovo pročitaju dajem totalnu slobodu da imaju Svoje tumačenje šta sam hteo da kažem.Drago mi je da sam pročitavši ovaj tekst došao do adrese uvaženog srpskog pronalazača prof.Radosavljevića.Sve diskutante iskreno pozdravljam i želim mnogo unuka.Srećno.

  • Grozda Vasilev

   Podržavam stav cenjenog Profesora.Ako ne uradimo hitno ovo što je Prof. dr Slavko Radosavljecic predložio nema nam stasa.POZDRAV I HVALA ZA INICIJATIVU

  • Pera

   Ocena stanja srpskih sela nije nikakva novost, to decenijama i vrapci znaju. Žalosno je što oni koji su upravljali i upravljaju državom, koji imaju obavezu i moć da vode računa o državi, državnom interesu, to nisu činili niti čine. Umesto da država daje subvencije strancima za radna mesta, prodaje njive, poljopriivredne kombinate, nije li bilo bolje da je te subvencije dala za razvoj sela, da se ljudi vrate i obradjuju svoje njive i pritom pristojno žive ? Ovoj državi nedostaje strateško planiranje u skoro svim oblastima, sve se svodi na improvizaciju, pa su takvi i rezultati. I još nešto, planiranje se ne svodi na period od izbora do izbora .

  • dragan

   sto se vi sikirate za sela kada gosp. Krkobabic kaze da je podigao 50 sela na noge

  • Momir Vujsić

   Srbija je sve najumniji i najbolje imala dok je bila seljačka .Pohlepna i intelektualno nezrela elita je glavni razlog propasti Srba.Taj usud ih prati od Nemanjića,Karađorđevića.Obrenovića, Karađorđevića,komunista,petooktobarskih i potonjih reformatora.Žene su postale sve ...sem onoga što bi trebale da budu-Majke!?

  • jasna

   Ovo je 21. vek i u celom svetu glavna grana razvoja je industrija, a ne poljoprivreda, koja je samo ponegde primarna grana, ali to zavisi isključivo koliko država podstiče i subvencioniše poljoprivredu, a posebno koliko štiti domaću proizvodnju od uvoza strane robe. Ovde je sve obrnuto i kada se to ispravi, možda mladi počnu drugačije da razmišljaju i žive na selu. Teško i sporo će to ići, kao i sve ostalo kod nas. Odliv mladih a školovanih je ogroman, imamo najmanje plate i penzije u regionu, ko onda da ostane ovde? Želim im da uspeju bar da zaustave trend pada nataliteta, a posle da dodje do povećanja stanovništva.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE