Nemački gigant koji posluje i u Srbiji, ukida 5.000 radnih mesta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemački gigant koji posluje i u Srbiji, ukida 5.000 radnih mesta

  Nemački proizvođač delova za autoindustriju Kontinental smanjiće svoju proizvodnju motora, zbog toga što bi stroža pravila o emisijama mogla smanjiti potražnju za komponentama motora sa unutrašnjim sagorevanjem, što će rezultirati ukidanjem oko 5.040 radnih mesta do 2028. godine.

  Svetski dobavljač automobila, koji zapošljava više od 240.000 ljudi, zabeležio je slabije kvartalne poslovne rezultate zbog globalnog pada potražnje za automobilima i udaljavanja od benzinskih i dizel automobila prema električnim.

  Kontinental je saopštio da će 2024. godine zatvoriti fabriku u nemačkom Rodingu u kojoj se proizvode hidrauličke komponente za benzinske i dizelske motore, što će rezultirati ukidanjem oko 520 radnih mesta.

  Ugroženo je još 850 radnih mesta u fabrici u nemačkom gradu Limbah-Oberfrohna u kojoj se planira do 2028. godine zaustavljanje proizvodnje komponenti za ubrizgavanje dizel goriva, a poslove će izgubiti 2.200 radnika u nemačkom Babenhausenu, saopštio je Kontinental.

  U fabrici u američkom Njuport Njuzu u kojoj se proizvode hidrauličke komponente za benzinske motore do 2024. godine će biti ukinuto 720 radnih mesta.

  U italijanskoj Pizi do 2028. godine će zaustaviti proizvodnju komponenti benzinskih motora, zbog čega će posao izgubiti 750 radnika.

  Dodali su kako će takođe započeti razgovore s predstavnicima radnika u fabrici u španskom gradu Rubi. Na toj lokaciji Kontinental će ukinuti 760 radnih mesta.

  Nemačka kompanija već godinama posluje i u Srbiji. Osim pogona u Subotici, Kontinental u Novom Sadu ima o svoj Centar za istraživanje i razvoj.

  Izvor: Novac.hr, BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE