Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nema kredita od Svetske banke zbog anti-LGBT zakona

  Svetska banka je saopštila da neće razmatrati nove kredite za Ugandu zbog zakona koji je tamo usvojen ranije ove godine, a usmeren je protiv homoseksualaca.

  Svetska banka je poslala tim u Ugandu posle usvajanja zakona u maju i utvrdila da su neophodne dodatne mere kako bi se osiguralo da projekti budu usklađeni sa ekološkim i društvenim standardima banke.

  „Nikakvo novo javno finansiranje Ugande neće biti predstavljeno našem odboru izvršnih direktora dok se ne testira efikasnost dodatnih mera. Naš cilj je da zaštitimo seksualne i rodne manjine od diskriminacije i isključenosti u projektima koje finansiramo. O ovim merama se trenutno razgovara sa vlastima“, navodi se u saopštenju.

  U saopštenju Svetske banke se navodi da uprkos najnovijoj odluci ona ostaje „posvećena pomaganju svim Uganđanima, bez izuzetka, da izbegnu siromaštvo, imaju pristup vitalnim uslugama i žive bolje“.

  Zakon protiv LGBT zajednice propisuje smrtnu kaznu za „tešku homoseksualnost“ što su prema zakonu seksualni odnosi sa osobama zaraženim HIV, kao i maloletnicima i drugim kategorijama ugroženih osoba.

  Homoseksualnost je kriminalizovana u više od 30 od 54 afričke zemlje.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE