Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  neymar, veštačko jezero

  Nejmaru ukinuta milionska kazna za veštačko jezero

  Brazilski sud ukinuo je kaznu od oko tri miliona dolara izrečenu fudbalskoj zvezdi Nejmaru jer je bez dozvole napravio veštačko jezero na svom imanju 130 kilometara od Rija.

  Presudu, u koju je Frans pres imao uvid, donela je sudija Adrijana Ramos de Melo koja je citirala izveštaj državne agencije za zaštitu životne sredine INEA u kojoj se navodi da projekat ipak ne zahteva nikakvu ekološku dozvolu.

  Milionske kazne

  „Pošto su tražene kazne iznosile milione dolara, nastavak zahteva za njihovo plaćanje naneće znatnu, nesrazmernu, pa čak i nezakonitu štetu Nejmaru“, navela je sudija.

  Veće grada Mangaratibea je brazilskom fudbaleru naložilo da plati četiri novčane kazne, ukupno 16 miliona brazilskih reala (3,3 miliona dolara) za nanošenje štete životnoj sredini izgradnjom veštačkog jezera u igračevoj vili.

  Para na paru ide: Brazilski milioner prepisao bogatstvo Nejmaru

  Među zabeleženim „desetinama prekršaja“, vlasti su navele „neovlašćeno izvođenje radova koji podležu kontroli životne sredine, neovlašćeno zahvatanje i preusmeravanje reke i neovlašćeno uklanjanje zemljišta i vegetacije“.

  Sudija je, međutim, stala na stranu nalaza INEA, navodeći da je inspekcija potvrdila da za takve aktivnosti nije potrebna ekološka dozvola.

  Brazilski fudbaler je 2016. godine kupio vilu u turističkoj oblasti Mangaratibi, na placu od jednog hektara i ima mesto za sletanje helikoptera, „spa“ i salu za vežbanje.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: sportske

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE