Naši novčanici će "osetiti" njihov uspeh

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Naši novčanici će “osetiti” njihov uspeh

  Najbolji pokazatelj uspeha ove i prethodne vlade, koja je pokrenula reformu fiskalne konsolidacije, videće se u novčaniku građana, tvrdi premijerka Ana Brnabić.

  Premijerka Srbije je na 17. Ekonomskom samitu Srbije, napomenula da su stvoreni uslovi za trajno povećanje penzija i plata velikog broja zaposlenih u javnom sektoru.

  “Spremamo se da isplatimo jednokratnu pomoć od 5.000 dinara kao podršku penzionerima, a od 1. januara naredne godine da im povećamo penzije za, meni se čini, neverovatnih i jako važnih pet odsto”, rekla je Brnabić na Ekonomskom samitu Srbije u Beogradu.

  Dodala je da povećanje penzija u prethodne dve godine, uz najavljeno povećanje znači da će 90 odsto penzionera u Srbiji imati veće penzije nego pre 2014. godine, odnosno pre nego sto su pokrenute mere fiskalne konsolidacije.

  Brnabić je navela da će plate u javnom sektoru za najveći broj zaposlenih biti povećane za 10 odsto i dodala je da se vodilo računa pre svega o sektoru prosvete i zdravstva, ali i o bezbednosnim službama gde će zaposlenima u tim oblastima takođe biti povećane plate.

  Premijerka je kazala da je dogovoreno da zaposleni u administraciji na republičkom i lokalnom nivou dobiju pet odsto povećanja kako bi ih ohrabrili da bolje rade. Dodala je da država želi da stvori uslove da administracija dobro radi, ali i da ta služba ne bude najpoželjnije mesto za rad mladih.

  “Srbija sada ima zdrave osnove na kojima može da gradi održivi dinamični privredni rast”, rekla je Brnabić i dodala da zbog toga fokus treba da bude na digitalizaciji obrazovanja.

  Kaže da je sigurna da će Srbija uspeti u tome, jer kako je ocenila, “ima ogroman potencijal i sopstvene resurse koji će omogućiti veće plate, brži privredni rast ali i zaustavljanje odliva mozgova”.

  Izvor: N1, FoNet, BIZLife

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE