Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Naši kuvari na prestižnom svetskom takmičenju: Ukusi početaka srpske države

  Mladih kuvari iz Srbiji predstavljaće našu zemlju na svetskom kulinarskom takmičenju Villeroy & Boch Culinary World Cup, u Luksemburgu. Jednom od evropskih prestonica  26. novembra zamirisaće prepelica, zec, bakalar, losos, školjke, šafran, celer, grašak, šumske jagode, bundeva…

  Mladi šefovi srpskog Junior Chefs Cluba spremaju se za najprestižnije kulinarsko takmičenje na svetu . Reč je o najvećem globalnom kulinarskom takmičenju koje postoji duže od 80 godina. Srbija je, ovoga puta jedna od 120 zemalja učesnica.

  Naš tim predstaviće se u okviru kategorije hladni izložbeni sto, a tema kojom se bave kroz mirise i ukuse su počeci srpske države.

  PR-a našeg tima Filip Kovačević objasnio nam je i otkud morski plodovi na stolu koji treba da nas podseti na početke srpske države.

  „Po zapisima u doba cara Dušana, dok je Srbija izlazila na tri mora, na dvoru se jela riba“, kazao je Kovačević i nagovestio da će Srbiju braniti tradicijom, ali osavremenjenom.

  „Za Srbiju su specifični ukusi koji se ne menjaju bez obzira na to ko je na našem podnevlju. Žitarice – heljda je bila aktuelna još od 15. veka, ali smo od nje odustali, jer je bila teška za uzgajanje. Srbija ne može da se pohvali time da postoji neka vrsta mesa autentična baš za naše podnevlje. Kod nas je uzgajana mangulica, ali je iskorenjena, jer je bela svinja bila dosta isplativija. Zec i prepelica su karakteristični za šumadiju, jagnjetina je specifična za jugo-zapad Srbije…“, razume se Filip i u istoriju našeg kulinarstva.

  Naš tim predstaviće se namirnicama sa ovog podnevlja pripremljenim na moderan način.

  U rezidenciji kanadse amabasade u Beobgradu, uz podršku kompanije Metro održana je generalna proba, a ako i i Luksemburgu sve bude izgledalo kao što je bilo  i na probi, ne brinemo se za plasman našeg tima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE