NALED traži organizacije sa najboljim reformskim idejama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NALED traži organizacije sa najboljim reformskim idejama

  Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Republički sekretarijat za javne politike (RSJP), uz podršku Agencije SAD za međunarodni razvoj (USAID), organizovaće sutra u Beogradu info dan povodom raspisivanja konkursa za poslovne asocijacije i organizacije civilnog društva, zainteresovane da kroz Projekat javno-privatnog dijaloga za razvoj steknu nova znanja i jačaju veštine za planiranje i zagovaranje regulatornih reformi.

  U prostorijama Impact Huba, kako se navodi u saopštenju NALED-a, biće predstavljeni detalji otvorenog poziva, a sve zainteresovane organizacije prijavu će moći da dostave NALED-u u periodu od 4. do 15. marta.

  NALED i RSJP odabraće tri organizacije sa najboljim idejama, identifikovati ko su njihovi sagovornici u javnoj upravi i medju drugim zainteresovanim stranama, uključiti ih u intenzivni trening program i omogućiti da zajedno rade na realizaciji konkretne reforme.

  Na prošlogodišnjem konkursu odabrani su Udruženje za razvoj preduzetništva iz Niša, Agro klaster Srbije i Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) koji su nominovali rešenja za unapređenje sistema paušalnog oporezivanja, podsticanje organske proizvodnje i sprečavanje trovanja pčela.

  Projekat javno-privatnog dijaloga finansira USAID. Od 2001. USAID je investirao više od 774 miliona dolara kako bi se stimulisao ekonomski rast, ojačao pravosudni sistem i promovisalo dobro upravljanje u Srbiji.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE