Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Struja, gas

  Danas: Naknada za povlašćene proizvođače struje POVEĆANA za 83%

  Vlada Srbije izmenila je Uredbu o visini posebne naknade za podsticaj povlašćenih proizvođača eleketrične energije, pa je naknada koja se naplaćuje po utrošenom kilovatsatu (kWh) povećana za 83 odsto, preneo je portal Danas.

  Ta naknada po potrošenom kWh povećana je sa 0,437 dinara, na 0,801 dinara, a ta uredba stupa na snagu od 1. avgusta ove godine.

  Domaćinstava koja potroše oko 460 kWh mesečno do sada su tu naknadu plaćala oko 200 dinara, a od 1. avgusta će ta stavka na prosečnom računu iznositi oko 368 dinara.

  Podsećamo, Savet Agencije za energetiku je na jučerašnoj sednici, na zahtev JP EPS Beograd, dao saglasnost na odluku o ceni električne energije za garantovano snabdevanje.

  Prosečna cena električne energije za kupce koji imaju pravo na garantovano snabdevanje po regulisanim cenama (domaćinstva i mali kupci), utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda i predviđenih količina električne energije za prodaju kupcima na garantovanom snabdevanju, iznosi bez poreza i taksi 8,144 din/kWh i veća je u odnosu na postojeću prosečnu cenu za 6,5 odsto“, navedeno je u saopštenju Agencije za energetiku.

  Nova cena za garantovano snabdevanje primenjivaće se od 1. septembra 2022. godine.

  Struja SKUPLJA od 1. septembra: Poznato i koliko tačno

  Izvor: Beta/N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE