Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prve fotografije Koridora 10: „Najteža deonica u Evropi savladana“ (FOTO)

  Grdelička klisura potpuno je savladana, južni krak Koridora 10 ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj kompletno je gotov, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović.

  Ona je dodala da će u zavisnosti od vremenskih uslova u narednih desetak dana Korodor 10 biti svečano otvoren za saobraćaj i da će se sada od Niša do Soluna stizati za tri sata, a od Vranja do Soluna za dva sata, navodi Tanjug.

  Povodom svečanog otvaranja, najavljuje veliku ceremoniju na koju će biti pozvani svi partneri koji su radili na Koridoru, predstavnici zemalja u okruženju koje su važne za Koridor 10.

  „Grdelička klisura je potpuno savladana, završena. Ponosna sam na sve radnike koji su radili na toj deonici koja je dugačka 26,3 kilometra. Na njoj imamo 33 mosta, medju kojima je i najviši most Vrla od 68 metara, a tu su najduža dva tunela, Manojla i Predejane. Samom Grdelicom će nam trebati 20 do 25 minuta vožnje“, rekla je Mihajlović.

  Na pitanja zašto autoput kroz Grdelicu nije završen pre šest meseci odgovara da se na njega čekalo najmanje 30 godina i da je bezbednost na prvom mestu, jer je reč o najtežem gradilištu u Evropi.

  Podseća da je samo kroz Grdelicu ugrađeno 260.000 tona asfalta u prethodne 4,5 godine, sklonjeno više od 600.000 kubilka Mominog kamena, pomeren je magistralni put, pomerena reka, međunarodnu prugu.

  Nakon južnog kraka Koridora 10 na leto sledi otvaranje istočnog kraka prema Bugarskoj, ali i puštanje dela Koridora 11. Spremne su, kako kaže, deonice Obrenovac- Ub, popravlja se deonica UB – Lajkovac, spremna je Lajkovac – Ljig.

  „U toku leta pustićemo deonicu Obrenovac- Preljina i imati 103 km autoputa, u decembru Surčin – Obrenovac“, navela je ona i dodala da će 17. maja početi na Koridoru 11 izgradnja nove deonice koja je veoma teška, a to je Preljina – Požega.

  Ta deonica je veoma važna jer od Požege dalje se ide prema BiH i Crnoj Gori, napomenula je Mihajlović.

  Izvor: Tanjug/Blic

  Foto: Ministarstvo građevinarstva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE