NAJPOPULARNIJI srpski političari na Instagramu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NAJPOPULARNIJI srpski političari na Instagramu

  Skoro polovina aktuelnih ministara aktivna je na društvenoj mreži Instagram, a “najpopularniji” od njih je ministar finansija Siniša Mali, dok je odmah iza njega ministarka energetike Zorana Mihajlović.

  Instagram zajednica ministra finansija broji 31.000 folovera, a po broju pratilaca, na drugom mestu je ministarka rudarstva i energetike, koja svakodnevno deli objave sa 30.500 ljudi.

  Uz njih, aktivan korisnik Instagrama je i Nikola Selaković, ministar spoljnih poslova, sa nešto više od 9.000 pratilaca, kao i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić, i to sa skoro 8.000 pratilaca, a sličan broj ljudi prati i Mariju Obradović, ministarku državne uprave i lokalne samouprave.

  Sa razlikom od dvadesetak pratilaca, sledeće na listi su ministarke zaštite životne sredine Irena Vujović, i trgovine turizma i telekomunikacije Tatjana Matić, čije aktivnosti putem ove platforme prati nešto manje od 7.000 ljudi. Uvid u svakodnevne aktivnosti u ministarstvu odbrane, na zvaničnom profilu Nebojše Stefanovića, ima malo više od 3.000 ljudi.

  Članica Kriznog štaba i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević još jedna je od članova Vlade aktivnih na Instagramu, a njene aktivnosti prati nešto više od 2.500 korisnika ove mreže.

  Na poslednjem mestu nalazi se Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, sa skoro 1.500 pratilaca. Njene aktivnosti na Instagramu razlikuju se od ostalih ministara, te osim novih projekata, pratiocima pruža uvid i u svakodnevni život, umetnost i sport.

  Vučić najpopularniji, u opoziciji Vuk i Marinika

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svojoj zvaničnoj stranici @buducnostsrbije beleži više od 150.000 folovera, do na drugom, takođe zvaničnom profilu, @avucic ima oko 184.000.

  I premijerka Srbije Ana Brnabić ima dva zvanična profila na Instagramu. Nalog @anabrnabic ima 48.000 pratilaca, dok njen stranački profil @brnabic.a broji za sada svega 970.

  S druge strane, o svojim sledećim koracima, projektima i privatnim životima, javnost putem Instagrama obaveštavaju i predstavnici opozicionih stranaka.

  Od njih, “najpopularniji” na ovoj platformi su Vuk Jeremić i Marinika Tepić, sa skoro 26.000 pratilaca.

  Beograd, 31.03.2021. – Potpredsednica SSP Marinika Tepic govori na konferenciji za novinare, danas u prostorijama Stranke slobode i pravde u Beogradu. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

  Osim njih, na Instagramu su i Boško Obradović sa 18.000 i Dragan Đilas sa nešto manje od 13.000 pratilaca, dok onlajn zajednica Saše Radulovića broji oko 6.000 ljudi.

  Izvor: Danas

  Foto: Instagram_printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE