Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najmoćnija Srpkinja u Novakovoj loži

  Šampion US Opena Novak Đoković tokom celog turnira u Njujorku imao je specijalno pojačanje u svom boksu. Reč je o Rebeki Mekdonald (rođenoj Ubavka Mitić, gornji red, druga sa leva), najimućnijoj Srpkinji i jednoj od najmoćnijih žena u svetu biznisa koja više od tri decenije živi i radi u Torontu.

  Ova dama osnovala je firmu JUST ENERGY koja se bavi prodajom energetskih derivata, čak sedam godina zaredom je birana za najuspešniju poslovnu ženu u Kanadi. Više puta otvarala je Njujorkšku berzu, što se smatra krunom uspeha poslovnih ljudi u Severnoj Americi. Pored uspešnog poslovanja, Rebeka Mekdonald je javnosti poznata i kao veliki dobrotvor i za to je dobila niz priznanja među kojima su i orden Svetog Save za doprinos razvoju srpske kolonije u Kanadi i počast da jedan deo Univerzitetske bolnice u Torontu nosi njeno ime (Rebecca MacDonald Centre for Arthritis and Autoimmune Disease at Mount Sinai Hospital).

  I kao što svoj posao vodi sa strašću, tako je strasno navijala za Noleta, dajući mu podršku i kao navijač i kao jedan od najvećih donator njegove fondacije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube screenshot

  Piše: S.Sudar

  What's your reaction?

  Komentari

  • miso

   Ubavka promjenila ime u Rebeka, sta su ti kompleksi nize vrijednosti u imigraciji.

   • Baki 55

    Imena se prilagođavaju novoj životnoj sredini. Misliš li da bi neko u Americi umeo da pravilno pročita njeno ime? Umanjuje li ta činjenica veličinu njenog rada? Kompleks niže vrednosti si upravo pokazao svojim tekstom.

   • Jovan Duljaj

    E moj Miso, njeno je ime i njeni problemi kako ce se pretstavljati. Eto, Vi se i dalje zovete Miso i pisete komentare po internetu dok zena spasava decu po Srbiji. Ide begaj...

   • Petro

    Bravo Baki 55, odličan komentar,/odgovor. Proveo sam ceo život - više od četiri decenije u Parizu i Francuzi nikada nisu umeli da izgovore - Čedomir. ili Čeda. Zvali su me Petro (od Petrović) ili Džeda (od Čeda). A po neki od prijatelja i - "Džedaj", valjda po liku iz filma. Dakle, za Francuze sam Petro, Džeda ili Džedaj, sve samo ne Čedomir i Čeda. I nisam ja promenio ime u novoj sredini već su me, jednostavno, Francuzi prebacili u transkripciju u duhu francuskog jezika. Uostalom, treba li Gijomu Apolineru da prebacujemo što i za Francuze nije zadržao svoje pravi ime - Vladimir Kostrowitzky (Kostrovicki)? Baš zato mislim isto kao i Baki 55.

   • Miljana

    Dragi Mišo, potpuno ste upravu! Evo, ja živim u Torontu i zovem se Miljana, i nisam promenila ime. Ne menjaju imena ni pripadnici drugih naroda. Ime je stvar identiteta. Naravno da će Ameri/Kanadjani da nauče vrlo lepo da izgovore naša imena. Ali, kada hoćete da obrisete proslost, pa da sakrijete da ste radili kao čistačica u kući prebogatog kanadjanina za koga ste se udali i preuzeli bogatstvo posle njegove smrti, onda menjate ime i predstavljate se kao "englez" koji je stvorio imperiju. Nekom je ime na ponos, a neko mora da ga menja i glumi ludilo. Ima nas raznih.

   • Aleksa

    Sitno-palanački način razmišljanja čoveka besnog na sve ljude koji su uspeli u životu. Nema veze što ja nisam nikome ništa (veće) dao, pružio i postigao u životu, ali zato imam petlju da u svoj svojoj sitnosti potkačim velikane...

  • Branka

   Bravo za ovu divnu żenu.Hvala joj.

  • Milan Hase

   Pa i ja sad kad odem u sarajevo da zivim promenicu ime u Haso, sta ovo Milan bas glupo zvuči...

  • Dovla pfc

   Miljana ljubomorna...

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE