Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najčešće pitanje roditelja dobija odgovor

  Kako da obrazovanje postane upotrebljivo znanje? Kako da deca sve što nauče, primene produktivno i kreativno? Zašto je uvođenje preduzetništva kao međupredmetne kompetencije važno za obrazovanje najmlađih generacija? Odgovore na ova pitanja daje Fondacija Univerexport kroz saradnju sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja stvarajući uslove da nastava bude usmerena na ishode učenja. Projekat pod nazivom Preduzetne škole realizovaće se prvi put u školskoj 2017/2018. godini.

  Primarno će nastavni kadar proći obuku, kako bi preduzetničke ideje sproveli i postigli željene ciljeve, koje su zajednički odredili preduzetnički timovi učenika i nastavnika. Naredni korak će biti širenje stečenih znanja. Samim projektom obuhvaćeno je 40 škola sa teritorije Vojvodine i Beograda, a očekuje se da značajan broj nastavnika prođe kroz obuku. Škole će biti u mogućnosti da se opredele za neki od sledećih projekata: proizvodnja eteričnih ulja, izrada turističkih vodiča, uzgajanje organske bašte. Učenici će tokom projektnih aktivnosti sticati upotrebljiva znanja i veštine, primenjivati već postojeća znanja stečena u redovnom nastavnom procesu i realizovati  preduzetničke ideje. Ono što je još važnije, je da kompetencija čiji razvoj podržavamo ovim projektom, postane deo njihovog repertoara znanja i ponašanja, koji je potpuno primenjiv u društvu koje nas okružuje i koji odgovara na potrebe savremenog doba.

  Fondacija Univerexport osnovana je 2017. godine, od strane najvećeg domaćeg trgovinskog lanca u Srbiji – kompanije Univerexport koja svoje poslovanje temelji na porodičnim vrednostima građenim predhodnih 27 godina. Upravo te i takve vrednosti nosioci su misije Fondacije koja nastoji da bude deo pozitivnih promena društva u celini.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE