Najbolji nastavnik na svetu dolazi iz Kenije (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najbolji nastavnik na svetu dolazi iz Kenije (VIDEO)

  Nastavnik iz Kenije Peter Tabiči dobitnik je ovogodišnje Nagrade za najboljeg nastavnika i čeka od milion dolara, jer se odrekao većine svojih primanja kako bi ih donirao siromašnoj deci.

  Prestižno priznanje “Global Teacher Prize” dodeljeno je u Dubaiju, a voditelj programa bio je poznati glumac Hju Džekmen.

  Nagrada i ček od milion dolara uručeni su Tabičiju koji radi kao nastavnik u državnoj srednjoj školi u udaljenom i nerazvijenom mestu Pvani.

  Tabiči je kazao da je prvi put putovao avionom i da mu nagrada predstavlja veliku čast, ali i obavezu da se nastavi brinuti za decu u školi u kojoj ima samo jedan kompjuter, a učenici su uglavnom deca bez roditelja.

  Najavio je da će novac od nagrade takođe iskoristiti da unapredi uslove rada u školi i da pomogne siromašnim u Keniji.

  Uporedo s njegovom humanošću, Tabiči je izuzetno kvalitetan nastavnik o čemu ponajbolje svedoči i činjenica da njegovi učenici iz škole bez biblioteke, laboratorija i adekvatnog pristupa internetu, redovno osvajaju takmičenja u Keniji i na regionalnom nivou.

  Predsednik Kenije Uhuru Keniata čestitao je dobitniku i poručio kako Tabičijeva priča prestavlja priču Afrike i nadu za nove generacije.

  Izvor: N1, Anadolija

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE