Najbolje od premijerke: TEŠKA godina, ali Fijat NIJE UGROŽEN

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najbolje od premijerke: TEŠKA godina, ali Fijat NIJE UGROŽEN

  Fijat u Kragujevcu nije, niti će biti ugrožžen ukoliko dođe do spajanja sa Renoom, a Vlada Srbije razgovara i posreduje između sindikata i menadžžmenta fabrike kako bi radnici u najmanjoj mogućoj meri bili pogođeni transformacijom fabrike, kaže premijerka Ana Brnabić.

  “U stalnoj smo komunikaciji sa predstavnicima sindikata i menadžžmentom, ali jedno je sigurno, a to je da, ukoliko dođe do spajanja Fijata i Renoa, to je dobra vest za Srbiju, jer će to biti jača kompanija koja je najavila da neće biti zatvaranja nijedne fabrike iz spektra Fijata i Renoa.”

  Pre nego što je i stigao takav predlog od Fijata, razgovarala sam o povećanju investicija u frabiku u Kragujevcu. Tu postoje najkonkretniji planovi do sada, o kojima u ovom trenutku još ne mogu da govorim“, rekla je Brnabić.

  “Ovo će svakako biti nešto težža godina, jer je godina u kojoj i Fijat ima svoju transformaciju i spajanje sa Renoom, zbog čega su tražženi ti dodatni dani i gledaćemo kako možžemo da izađemo radnicima u susret da bi u najmanjoj mogućoj meri bili pogođeni tim previranjem i transformacijom fabrike, ali budućnost ni na koji način nije ugrožžena”, rekla je Brnabić.

  Kažže da su predstavnici sindikata Fijata iz Kragujevca na sastanku sa njom izrazili zabrinutost u vezi sa novonastalom situacijom i činjenicom mogućeg odlaska na prinudni odmor od 90 dana.

  “Mislim da radnici, u tom slučaju prinudnog odmora, nemaju punu platu, mislim da je to 65 odsto plate. Razgovaramo i sa sindikatima i sa menadžžemntom. To je najbolje što mogu da vam kažžem u ovom trenutku”, rekla je Brnabić.

  Fijat Krajsler automobili (FCA) objavio je na svom sajtu da bi njihova ponuda za spajanje sa Renoom prošla bez zatvaranja ijedne fabrike. Moguće smanjenje broja radnih mesta se ne pominje.

  Izvor: Blic, Agencije

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE