Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najbolje navike za mršavljenje ikada koje MORATE PROBATI

  Ponekad se čini da je neverovatno tanka linija između ljubavi i mržnje prema sopstvenom telu, ali postoji mnogo toga što možete da uradite da biste ga konačno u potpunosti zavoleli.

  A sve počinje pravljenjem odgovarajućih izbora za sebe, ovim najboljim navikama za mršavljenje ikada koje lako možete da usvojite.

           Nemojte držati dijetu

  Po studijama, najbolji pokazatelj povećanja telesne težine u budućnosti je taj da ste sada na dijeti. Razlog je prvenstveno taj što veliko smanjenje unosa kalorija umanjuje snagu, mišićnu masu i gustinu kostiju – a jaki mišići su potrebni za sagorevanje viscelarnih masti i sprečavanje da one regrutuju nove ćelije da skladište masti.

            Nemojte jesti isključivo bezmasno

  Jedna evropska studija je nekoliko godina pratila 90.000 ljudi i otkrila da su učesnici koji su pokušali da jedu hranu sa malo masti bili pod istim rizikom od viška kilograma kao i oni koji su jeli šta žele. Umesto toga, usvojite jednu od najboljih navika za mršavljenje i jedite raznovrsno. Konzumirajte sve vrste namirnica, uključujući i ugljene hidrate koji su nam svima potrebni.

        

     Sedite i jedite polako

  Grčki istraživači su objavili da sporiji unos hrane i uživanje u jelu mogu da podstaknu nivo hormona koji čine da se osećate sitijim.

            Odlučite šta ćete sledeće jesti

  Holandski istraživači su grupi ispitanika postavili niz pitanja kao što je: „Ako ste gladni u 4 sata ujutro, šta radite?” – oni koji su imali odgovor („Poješću malo badema”) bili su uspešniji u gubljenju kilograma od onih koji nisu. Šta je najbolje da uradite? Odvojite jedan dan za pripremu obroka za nedelju dana koje ćete čuvati u frižideru i imati spremne, tako da nikad ne morate da pitate: „Šta ima za večeru?”

            Unosite proteine

  Jedna od najboljih navika za mršavljenje podrazumeva i unošenje umereno visokog nivoa proteina, jer postoji duplo veća šanse da se izgube kilogrami, a da se ne vrate. Zato je vreme da napravite zalihe i unosite potrebnu dnevnu količinu proteina!

            Budite aktivni

  Ne treba vam zvanični plan vežbanja da biste ostali vitki. Međutim, treba da nađete vremena da se krećete. Zna se da je fizička aktivnost jedna od najboljih navika ikada za mršavljenje, pa trenirajte sebe da kažete „da” za više kretanja.

            Manje gledajte televiziju

  Učesnici u jednoj studiji koji su smanjili vreme provedeno ispred TV-a sa pet na 2,5 sata su u proseku sagorevali 119 kalorija više svakog dana. Na godišnjem nivou, tako se izgubi više od 4,5 kilograma. U periodu od pet godina se to pretvara u preko 27 kilograma. Ograničite gledanje televizije kako biste izbegli celodnevno bindžovanje koje dovodi do toga da se satima ne pomerate sa kauča.

  Izvor: https://www.eatthis.com/best-weight-loss-habits/

  Izvor: BIZLife/www.eatthis.com

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE