Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ilon Mask, X

  Najbogatiji čovek za NUKLEARNU energiju i FOSILNA goriva

  Vlasnik Tesle i najbogatiji čovek na svetu Ilon Mask ocenio je da su fosilna goriva i dalje neophodna „kratkoročno“ kako bi društvo moglo da se kreće napred.

  „U ovom trenutku, zapravo nam treba više nafte i gasa, a ne manje“, rekao je Mask na energetskoj konferenciji u Norveškoj.

  Ilon Mask je rekao i da ne želi da „demonizuje“ fosilna goriva i da „moramo imati jasan put ka održivoj energetskoj budućnosti“.

  „Realno, mislim da treba da koristimo naftu i gas u kratkom roku, jer će se u suprotnom civilizacija urušiti“, rekao je Mask, navodi Rojters.

  „Jedan od najvećih izazova sa kojima se svet ikada suočio je prelazak na održivu energiju i održivu ekonomiju. Za to će biti potrebno nekoliko decenija“, kazao je Mask, ali uz napomenu da bi trebalo da se dogodi što je brže moguće.

  Tačka spora – nuklearna energija

  Milijarder je naveo i da su njegova dva najveća prioriteta u ovom trenutku postizanje auto-pilotiranja u Teslinim automobilima i slanje Spejs eks staršipa, novog modela rakete, u orbitu.

  Jedna tačka spora za neke klimatske stručnjake i aktiviste je nuklearna energija – koju neki ekolozi vide kao potencijalnu opasnost, ali drugi vide kao izvor energije bez ugljenika. Na konferenciji u Norveškoj, Mask je rekao da podržava nuklearnu energiju.

  „Ako imate dobro projektovanu nuklearnu elektranu, ne bi trebalo da je zatvorite, posebno ne sada“, dodao je Mask.

  To nisu jedini komentari koje je Mask dao o klimatskoj krizi. Prošle nedelje je tvitovao da je kolaps stanovništva zbog niske stope nataliteta mnogo veći rizik za civilizaciju od globalnog zagrevanja i dodao da smatra da je globalno zagrevanje veliki rizik.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE