Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na prodaju nekada poznata firma, cena „samo“ 250.000 evra

  Nekada čuvena firma Biomed koja je prodavala najpopularnija sredstva za mršavljenje u Srbiji, oglasila je prodaju i to, između ostalog i na sajtu „Kupujem-prodajem“, a cena po kojoj se prodaje je 250.000 evra.

  Inače, u oglasu na sajtu se navodi da je na prodaju kompanija Biomed d.o.o, zatim fabrika koja se prostire na 800 kvadratnih metara, i dva hektara zemlje, kao i kompletna oprema za pakovanje meda i preparata na bazi meda kao i recepture za preparate u Beogradu.

  Naglašava se i da kompanija poseduje sopstveni bunar na dubini od 160 metara koji se nalazi u mestu Zaklopača kod Beograda.

  Kompanija poseduje sve verifikacije za izvoz u Evropu, Rusiju i Ameriku – ističe se u oglasu, uz napomenu da je „cena samo 250.000 evra“.

  Pet godina u minusu

  Prema podacima Agencije za privredne registre, firma Biomed već pet godina posluje sa gubicima. Iako je 2013. godine neto gubitak bio neznatan, samo 96.000 dinara, već 2014. se „popeo“ na 4,06 miliona dinara.

  U 2015. godini bio je 5,8 miliona dinara, zatim je minus u poslovanju pre dve godine bio nešto manji, 3,5 miliona dinara, da bi prošle godine pao na oko 430.000 dinara.

  Firmu mnogi pamte po reklami i sloganu „Da si Biomed pila, u autobusu bi bila“. Slogan iz reklame s početka teksta potiče iz davnih devedesetih godina prošlog veka, tačnije iz 1995. godine. Pproizvodi Biomeda dugo su važili za najpopularnija sredstva za mršavljenje na ovim prostorima.

  Kompanija se bavi proizvodnjom i prodajom prirodnih preparata napravljenih od meda, a i sada su među najpoznatijim i najpodavanijim proizvodima za smanjenje telesne mase, zatim za povećanje mišićne mase, protiv pušenja, protiv alkoholizma, ali i preparat za smanjenje zračenja mobilnih telefona.

  Kompanija je osnovana 1990. godine u Beogradu, a vodi se kao mikro preduzeće. U 2014. godini imali su osam zaposlenih, a sada samo jednog radnika.

  Biomedovi preparati prisutni su i u svetu, na tržištu Amerike, Australije, Švedske, Norveške, Grčke, Italije, Francuske, Nemačke, Japana, Saudijske Arabije, Kuvajta…

  Izvor: Blic

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE