Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na Infektivnoj klinici nema slobodnih mesta, 90% pacijenata NEVAKCINISANI

  Zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Ivana Milošević izjavila je da u toj bolnici više nema slobodnih mesta i da je u klinici 90 odsto nevakcinisanih protiv koronavirusa.

  Ona je za RTS rekla da je situacija takva da čim jednog bolesnika otpuste primaju drugoga, dodavši da svakog dana pregledaju oko 200 pacijenata, a početkom avgusta ih je pregledano oko 70.

  „Veliki je pritisak na prijemnu ambulantu. Kolege koji tamo rade su pod kontinuiranim pritiskom već godinu i po dana. Neminovno je da se čeka na pregled“, navela je Ivana Milošević.

  Istakla je da su uglavnom u bolnici nevakcinisani bolesnici, mlađi, sredovečni muškarci, a oni koji imaju tešku kliničku sliku su gojazni .

  „Vakcinisani pacijenti, kojih je manje od 10 odsto su oni koji imaju teške hronične bolesti. Prethodno zdravi i vakcinisani, ako se i zaraze uglavnom imaju kliničku sliku koja ne zahteva hospitalizaciju“, kazala je Ivana Miloševiće, dodajući da je više od 90 odsto nevakcinisanih u Infektivnoj klinici.

  Ukazala je da bolesnici čekaju do poslednjeg trenutka pa se onda jave lekaru i da nije poenta koliko će da čekaju, već je poenta da dobiju pravovremenu terapiju. Ona je apelovala na sve zaražene da se što pre jave lekaru.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta/Dragan Gojić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE