Na briselskim ulicama PRVI AUTOBUS na vodonik

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na briselskim ulicama PRVI AUTOBUS na vodonik

  U Briselu je početkom školske godine počeo da saobraća prvi gradski autobus na vodonik, preneo je portal “Fokus na Belgiju”.

  Gradski prevoz u Briselu poslednjih godina koristi vozila koja sve manje zagađuju životnu sredinu i planira da u roku od 10 godina više ne upotrebljava toplotne motore.

  U Briselu već saobraća 37 električnih autobusa, ali od početka školske godine na ulicama glavnog grada Belgije pojavio se prvi autobus na vodonik.

  Takav autobus ima prednost jer sa 40 kilograma vodonika može da pređe od 300 do 500 kilometara i to je dvostruko više od kilometraže koju može da postigne električni autobus.

  Probe na više autobuskih linija će omogućiti dubinsku analizu rada autobusa na vodonik u različitim klimatskim uslovima, tokom leta i zime.

  Sa bezbednosne tačke gledišta, motori na vodonik ne predstavljaju veći rizik od eksplozije od konvencionalnih toplotnih motora ili motora na gas.

  Mnogi gradovi poput Pariza, Lila, Los Anđelesa ili Kelna brane prednosti vodonika, čak i u odnosu na električna vozila, dodao je Fokus na Belgiju.

  https://fb.watch/8p4D-m0n29/

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE