Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brnabić odbacila SVE ZAHTEVE poljoprivrednika Srbije, sutra PROTESTI

  Premijerka Srbije Ana Brnabić odbacila je sve zahteve poljoprivrednika Srbije koje je prošle nedelje uputilo više udruženja stočara i ratara, rekao je , posle sastanka, predstavnik Inicijative za opstanak poljoprirednika Srbije Đoka Ćurčić.

  On je za Betu rekao da su sastanku prisustvovali samo premijerka Brnabić i predsednik Odbora Skupštini Srbije za poljoprivredu Marijan Rističević.

  „Brnabić je odbacila sve zahteve, rekla je da o njima možemo da razgovaramo tek sledeće godine. Oni su nam ispirali mozak, mi smo ih prekidali i to je trajalo dva sata“, rekao je Ćurčić.

  Dodao je da je posle sastanka stigla ponuda savetnika u Ministarstvu poljoprivrede Nenada Dolovca da predstavnici tih uduženja u četvrtak razgovaraju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali je taj zahtev odbijen.

  Šta su tražili poljoprivrednici?

  Inicijativa za opsatnak poljoprivrednika Srbije i Uduženja „Naše mleko“, Banski paori, poljoprivrednici Bavništa i Stiga i još neka su prošle nedelje su Brnabić saopštili da traže subvencije po hektaru od 300 evra, garantovanu cenu mleka od 75 dinara po litru, bez poreza na dodatu vrednost (PDV), cenu dizela na koju se neće obračunavati akciza i PDV i subvencije po grlu goveda od 40.000 dinara.

  Dogovor je bio, kako je rekao da se zahtevi analiziraju i danas saopšte rezultati i odgovor da li se prihvartaju.

  Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, kako je rekao Ćurčić, sutra će se sa mehanizacijom okpiti pre podne isperd zgrade Sajma u Novom Sadu, a da će se danas dogovoriti kada prenesu informaciju o rezultatima razgovora dogovoriti gde će, oko podne, početi blokade u drugim gradovima.

  On je rekao da ukoliko predstavnici Vlade Srbije do četvrtka ove nedelje ne ispune zahteve da će mehanizacijom krenuti za Beograd.

  Izvor: BIZLife, Beta

  Foto: Beta/Dragan Gojić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE