Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  N1: Izvođač radova TRAŽI 400 mil. RSD odštete od stanara Bloka 37

  Izvođač radova na zgradi u Bloku 37, Ino-Bačka, za „pričinjenu štetu“ potražuje 400 miliona dinara od stanara tog bloka, koje optužuje da su tokom protesta protivpravno zauzimali privatno zemljište, preneo je portal N1.

  Jedan od predstavnika stanara Bloka 37, Željko Babić, rekao je za taj portal da je u sredu u policiji saslušan jedan od stanara i da je izvođač radova i pored dogovora sa Gradom Beogradom, uputio taj predlog Trećem osnovnom javnom tužilaštvu.

  „Stanari Bloka 37 su iskusili lažne nastupe investitora i izvođača radova, pa lažnim prijavljivanjem i nisu iznenađeni, ali su zbunjeni činjenicom da im se ovako nešto dešava u fazi formalizacije rešenja problema. Da li je, u stvari, dogovor uopšte postignut i da li je ovo pokušaj dvostruke i nezakonite naplate štete i od grada i od stanara?“, upitao je Babić.

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je za N1 da izvođač „nema pravni osnov da tuži bilo koga“, a da je u toku realizacija dogovora sa investitorom, po kom će se on „odreći prava na tužbu kako protiv građana, tako i protiv grada“.

  „Kao što sam rekao, ovaj dogovor je u fazi realizacije i verujem da će tokom septembra biti potpisan. Koliko je meni poznato, investitor ne tuži nikoga“, rekao je Vesić.

  Dodao je i da kompanija Ino-Bačka nije investitor, već izvođač radova i da ne vidi „nikakav pravni osnov da tuži bilo koga za bilo šta“.

  „No, kako svako može svakog da tuži, grad će stati iza građana i pružiti im pravnu pomoć. Dakle, ni u ovom slučaju neću ostaviti građane na cedilu. Sada je valjda svima jasno koliko je bilo teško ovaj problem dovesti do rešenja. Neka se građani ne brinu. Imaju svoj grad da stane iza njih“, kazao je Vesić.

  Izvor: N1

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE