Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MULTIFUNKCIONALNI premijer Kukovih Ostrva ima još 17 funkcija

  Novi premijer Kukovih Ostrva Mark Braun, osim premijerske funkcije u Vladi obavlja i posao ministra, i to ne jednog.

  Naime, Braun je dodelio sebi 17 mesta u vladi te zemlje. On je pored premijerske funkcije, sebe imenovao i za ministra spoljnih poslova, imigracije, finansija, energetike i obnovljivih izvora, policije i telekomunikacija.

  Takođe, između ostalih portfelja, on je odgovoran za morske resurse, minerale i prirodne resurse na morskom dnu, penzionisanje i spoljna ostrva zemlje. Braun je sebe postavio i za državnog tužioca.

  Opoziciona liderka Tina Brauni navela je za Kuk Islands njuz, da takva raspodela portfelja znači da premijer nema poverenja u sopstvene ministre.

  „Novi premijer je ‘uzbuđen zbog potencijala svog kabineta‘, a onda je sebi dodelio 17 portfelja, što je signal koliko poverenja ima u kolege“, istakla je Brauni.

  Pretpostavlja se da bi premijer Braun mogao da prenese neke od svojih nadležnosti u narednim mesecima.

  Braun je došao na vlast ovog meseca nakon ostavke Henrija Pune, koji je posle gotovo decenije odstupio sa vlasti, kako bi se takmičio za mesto generalnog sekretara Foruma pacifičkih ostrva, odnosno glavnog diplomate Tihog okeana.

  Kukova Ostrva su samoupravna autonomna parlamentarna demokratija u slobodnoj asocijaciji sa Novim Zelandom. Novi Zeland je odgovoran za spoljnu politiku i odbranu.

  Mala zemlja prostire se na 15 ostrva sa populacijom od oko 17.000 stanovnika.

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE