MOTIV za Novosađane: Grad DOTIRA kupovinu bicikla sa 10.000 RSD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MOTIV za Novosađane: Grad DOTIRA kupovinu bicikla sa 10.000 RSD

  Subvencija za kupovinu bicikala u Novom Sadu, a koja će biti dodeljena građanima na osnovu javnog poziva, iznosiće 10.000 dinara po osobi.

  Kako za 021.rs navode u Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine, sa subvencijama se kreće uskoro, a građani će se rangirati na javnom pozivu po vremenu pristizanja njihove prijave.

  Kako je već najavljeno, projekat dodele subvencija u ukupnom iznosu od osam miliona dinara sprovešće udruženje koje gradska komisija bude izabrala na konkursu. Svi detalji konkursa još uvek nisu poznati.

  Do sada su održana dva okrugla stola sa predstavnicima Gradske uprave za zaštitu životne sredine i dvadesetak udruženja građana koja se bave zaštitom životne sredine i/ili promocijom biciklizma. U ovom trenutku, nadležni ne mogu da preciziraju datum početka subvencionisanja nabavke bicikla, ali će biti, kako kažu za 021.rs, u najkraćem mogućem roku.

  Da bi dobio subvenciju u iznosu od 10.000 dinara, građanin treba da ima prebivalište na teritoriji Novog Sada. Jedan član iz porodice može dobiti sredstva po javnom pozivu i ne više njih.

  Građanin mora da ima dokaz o kupovini novog bicikla, sa datumom nakon objavljivanja konačne rang liste. Taj dokaz može da bude fiskalni račun sa gotovinskim računom na ime dobitnika subvencije, a građaninu će biti uplaćen novac na dinarski račun. Bicikl mora da bude kupljen na teritoriji Srbije.

  “Lica koja u predviđenom roku ne dostave propisanu dokumentaciju gube pravo na podršku za nabavku bicikla. U tom slučaju, pravo na podršku za nabavku bicikla ostvaruje lice koje je sledeće na listi, a do popunjavanja broja određenog u skladu sa opredeljenim sredstvima”, navode u upravi.

  Ideja sa republičkog “morala” na lokalni nivo

  Ono što do sada nije poznato je na koji način i da li će biti sprečen potencijalni sukob interesa – da li će nadležni paziti da se dodelom subvencija ne bavi neko ko ima posao prodaje bicikala i može da, na primer, popustima obezbedi sebi veći promet.

  Subvencije za kupovinu bicikala dodeljuju se kao rezultat ideje Novosadske biciklističke inicijative, koja je zamisao o ovakvom načinu podrške vožnji bicikla i zaštiti životne sredine prvo “digla” na republički nivo, a potom spustila na lokalni, novosadski nivo.

  Nakon Novog Sada, na dodelu subvencija za kupovinu bicikala odlučio se i Grad Niš.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE