Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hrvatska

  MORAVSKI bez konkurencije: Američko-turski konzorcijum jedini se javio

  Konzorcijum Behtel-Enka jedini je dostavio ponudu na javnom pozivu za izgradnju „Moravskog koridora“, saopštilo je Ministarstvo gradjevinarsva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

  Radna grupa za izbor strateškog partnera, radi relizacije projekta izgradnje auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina (Moravski koridor), koju je formirala Vlada Srbije, na današnjoj sednici konstatovala je da je do isteka roka stigla jedna prijava na javni poziv, a dostavio ju je konzorcijum „Behtel-Enka“.

  Nakon provere ispunjenosti kriterijuma iz javnog poziva, Radna grupa će sačiniti izveštaj koji će dostaviti Vladi Srbije, koja donosi odluku o izboru strateškog partnera za izgradnju „Moravskog koridora“, navedeno je u saopštenju, ali se ne navode finansijski detalji ponude.

  „Moravski koridor“ biće dug 112 kilometara i povezaće Koridor 10 i auto-put „Miloš Veliki“ i sva veća mesta na ovom području na kojem živi oko 500.000 ljudi, uključujući Čačak, Кraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Кruševac, Stalać i Ćićevac.

  Pored izgradnje auto-puta, projekat će obuhvatiti i regulaciju Zapadne Morave i njenih pritoka, kao i izgradnju telekomunikacione infrastrukture.

  Članovi Radne grupe, kojom predsedava ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, pored ostalih su i ministar finansija Siniša Mali, ministar privrede Goran Knežević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

  U radnoj grupi su i državni sekretari Ministarstva privrede, Ministarstva finansija, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, šef kabineta predsednice Vlade Miloš Popović, šef kabineta predsednika Srbije Ivica Kojić, v. d. direktora Uprave za javni dug Ana Tripović, državni pravobranilac Olivera Stanimirović, predstavnici Bezbednosno-informativne agencije, v. d. generalnog direktora JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak i direktori sektora u JP „Putevi Srbije“.

   

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE