Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Momirović: BRZA PRUGA pri kraju

  Približavamo se samom kraju brze pruge Beograd – Novi Sad kao prvog dela budućeg koridora od Beograda do Budimpešte, tvrdi ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

  Uspeli smo da integrišemo svu pamet i inženjersku snagu koju imamo u ovaj projekat, rekao je ministar Momirović tokom posete radova u železničkoj stanici Zemun na deonici brze pruge Beograd Centar – Stara Pazova.

  Momirović je tom prilikom razgovarao sa rukovodiocem projekta stručnog nadzora Jankom Kovljenićem o trenutnom stanju u izgradnji ove deonice, koja je maksimalno ubrzana kako bi se završila u datom roku.

  „Mehanizacija je ključna, ušli smo u elektro radove i sigurnosne radove, imali smo priliku da vidimo kako se završavaju građevinski radovi ovde i stanica napreduje dobro, kao i svih šest stanica na ovoj trasi od Beograda do Novog Sada“, rekao je Momirović.

  Kovljanić je napomenuo da je u poslednjim mesecima izvršeno značajno ubrzanje radova koji dobro napreduju, uz određene probleme koji se uspešno prevazilaze.

  Ministar Momirović je dodao da će radovi biti završeni u predviđenom vremenskom periodu, posle čega slede statička i dinamička ispitivanja koloseka i probne vožnje, tako da bi do februara naredne godine saobraćaj bio u potpunosti normalno realizovan.

  Izvor: Agencije

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE