Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  aplikacija z aplaćanje goriva

  Moderna aplikacija za plaćanje goriva

  Iako je četvrta industrijska revolucija uveliko uzela maha, čini se da je potencijal koji digitalizacija i automatizacija poslovnih procesa nude praktično nepresušan. Ubrzani razvoj tehnologije naveo je sve sektore, pa i one koji se smatraju konzervativnijim, da ubrzano rade na inovacijama i razvoju inovativnih tehničkih rešenja. Jedna od takvih industrija je i energetski sektor, koji je veoma brzo prihvatio pravila digitalne transformacije i počeo da koristi sve prednosti koje nudi digitalizacija u unapređenju poslovnih procesa.

  Kada govorimo o poslovanju naftne industrije, digitalni alati su u veoma kratkom vremenskom periodu postali sredstvo za dostizanje strateških ciljeva, što je rezultiralo jačanjem efikasnosti poslovanja, unapređenjem bezbednosti procesa i poboljšanjem korisničkog iskustva. Tako se sve više oslanjamo na digitalne usluge, u čijem fokusu su ušteda vremena, jednostavnost, ali i praktičnost prilikom svake kupovine. Upravo iz tog razloga posebnu pažnju naftaši posvećuju digitalizaciji maloprodajnog segmenta kroz sveobuhvatno unapređenje komunikacije sa potrošačima, što podrazumeva primenu inovativnih rešenja koja će zadovoljiti potrebe najzahtevnijih korisnika.

  Digitalizacija korisničkog servisa je uspešno zaživela i kada je reč o domaćoj naftnoj industriji, a među mnogobrojnim inovacijama koje je uveo NIS, za potrošače posebno mesto zauzima

   Drive.Go – prva mobilna aplikacija na domaćem tržištu za plaćanje goriva bez odlaska na kasu.

  Do punog rezervoara u par „klikova

  Šta je zapravo Drive.Go i kako funkcioniše? Reč je o mobilnoj aplikaciji koja pruža mogućnost plaćanja goriva na samom točionom mestu, bez odlaska na kasu, a dostupna je na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama širom Srbije. Uvedena u okolnostima pandemije, ova usluga je brzo osvojila domaće tržište i nastavlja svoj rastući trend, jer ispunjava sve zahteve modernog potrošača – praktična je, efikasna, a njeno korišćenje je bezbedno. Uz Drive.Go dovoljno je svega nekoliko „klikova” na telefonu kako bi proces točenja i plaćanja goriva bio završen, i to bez potrebe ulaska u maloprodajni objekat.

  Aplikacija za plaćanje goriva

  Aplikacija za plaćanje goriva

  Korišćenje Drive.Go mobilne aplikacije je veoma jednostavno – sve što je potrebno jeste da se aplikacija aktivira na mobilnom uređaju, a zatim natoči gorivo u rezervoar automobila. Skeniranje QR koda, koji se nalazi na točionom mestu i koji je neophodan za plaćanje goriva, može se obaviti pre ili posle točenja. Potom je potrebno kliknuti na opciju „plati” u mobilnoj aplikaciji, čime je proces kupovine i plaćanja završen. Prilikom registracije naloga, pri prvom korišćenju, neophodno je uneti podatke o bankovnoj kartici kojom će se obavljati plaćanje. Tom prilikom se registruje i kartica programa lojalnosti „Sa nama na putu”, što će omogućiti da se prilikom kupovine goriva putem aplikacije sakupljaju bonus poeni, na isti način kao i prilikom plaćanja na kasi.

  Sve na jednom mestu

  Pored mogućnosti plaćanja goriva bez odlaska na kasu, mobilna aplikacija Drive.Go obogaćena je i dodatnim funkcionalnostima, kao što su prikaz mape uz pomoć koje se može doći do najbliže benzinske stanice. Na osnovu trenutne lokacije, aplikacija određuje rutu i navodi do benzinske stanice na kojoj može da se natoči gorivo.

  Uz to, aplikacija daje uvid i u sve dodatne informacije o radnom vremenu, vrstama goriva i dostupnim uslugama na željenim benzinskim stanicama NIS-a.

  Takođe, omogućena je i nova funkcionalnost za sve potrošače koji moraju da pravdaju svoje putne troškove – mogućnost slanja računa na imejl adresu. Nova funkcionalnost važi za fizička i pravna lica.

  Sigurna kupovina

  Svi uneti podaci su u potpunosti zaštićeni, što čini kupovinu goriva uz pomoć Drive.Go mobilne aplikacije potpuno bezbednom. Svaku Drive.Go platnu transakciju obrađuje platni proces, u skladu sa PCI DSS sigurnosnim standardima, čime se osigurava zaštita tehničkih i operativnih komponenti sistema koje su uključene u procesuiranje podataka o karticama ili su povezane sa njima. Drugim rečima, sve transakcije plaćanja i podaci o platnim karticama sigurni su tokom celog procesa obrade transakcije.

  U NIS-u navode da su digitalizacija i uvođenje inovacija u svakodnevni biznis ono na čemu predano rade, a sve kako bi potrošačima uštedeli vreme i ponudili im najkvalitetniju uslugu. Do sada je uz pomoć Drive.Go mobilne aplikacije prodato skoro 13 miliona litara goriva, što još jednom potvrđuje da ova inovativna usluga NIS-a osvaja domaće tržište

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE