MMF zaninteresovan za platne razrede

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MMF zaninteresovan za platne razrede

  Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koja boravi u Srbiji, zainteresovana je za uređivanje sistema plata, koji bi trebalo da profunkcioniše od januara 2020. godine.

  To je saopšteno iz Vlade Srbije, posle sastanka Misije MMF sa mnistrom državne uprave i lokalne samouprave Brankom Ružićem, na kojem se razgovaralo o reformi sistema plata, čiji je cilj transparentna i pravična raspodela budžetskih sredstava i bolji materijalni položaj zaposlenih, saopšteno je iz Vlade Srbije.

  Ružić je kazao da će ove godine biti nastavljen dijalog sa nadležnim ministarstvima, sindikatima i socijalnim partnerima o reformi sistema plata i istakao da je cilj da se ne ugrozi budžet Srbije, a da se unapredi materijalni položaj zaposlenih u javnoj upravi.

  Kako je saopšteno, misija MMF, predvođena Džejmsom Rufom, bila je zainteresovana je za aktivnosti koje će se raditi do početka primene zakona koje uređuju sistem plata od januara 2020. godine.

  Predstavnici Ministarstva podsetili su na potrebu dodatnih analiza finansijskih efekata novog sistema za pojedinačne sektore (prosveta, zdravstvo i drugi), kako bi novi sistem plata zaživeo u previđenom roku.

  Misija MMF u Beogradu boravi do 5. februara.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE