Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poljoprivredni sajam, online farma Moje stado

  Miodrag pokreće online farmu „Moje stado“: Budite farmer čistih ruku, evo i kako

  Koliko puta ste pomislili „E, da mi je da imam gde da gajim ovce, krave i prasiće, pa da znam šta jedem“. Miodrag Mitrović može donekle da vam ispuni ovu želju. Mitrović uskoro pokreće online farmu „Moje stado“ preko koje će svako od nas moći da postane moderni farmer.

  Mitrovića smo sreli na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. Uručio nam je flajer sa opisom svog projekta.

  „Moje stado je online farma koja omogućava fizičkim licima da kupe i utove, na primer, svoje prase, bilo gde na teritoriji Srbije u poljoprivrednim gazdinstvima, a da uskugu plaćaju u mesečnim ratama“, objašnjava on i dodaje da kreditna sposobnost u ovom procesu nije neophodna.

  Farmer na rate

  Broj rata i visina rata određuje se putem algoritme koji obračunava na osnovu broja hranidbenih dana i potrošnje hrane.

  „Ako ste kupili prase od 20 kilograma i želite da othranite to prase do 120 kilograma, algoritam prepoznaje tu razliku i obračuvana hranidbene dane i potrošnju hrane, koliko je meseci potrebno da dostigne tih 120 kilograma i na osnovu toga i ratu“, objašnjava on.

  Sama platforma pruža mogućnost ugovora između pravnih i fizičkih lica i zagarantovana sredstva za prodata grla, kao i usluge tova svakog meseca.

  Poljoprivredni sajam, online farma Moje stado

  U sklopu platforme postoji i online pijaca u kojoj poljoprivredna gazdinstva nude svoje proizvode – suhomesnate proizvode, mlečne, voće, povrće ili jaja.

  Pored kupovine i klasičnog tova, postojaće i organsko grlo. U ponudi će moći da se nađu i kunići i sve vrste živine.

  „Platforma omogućama transport po HACCP standardu, u platformi postoji pasoš za svako grlo i biće dostupan svakom potrošaču na uvid. Postoji mogućnost osiguranja grla, a premija pokazuje kakav je kvalitet gazdinstava kod kojih ga gajite, jer što je premija manja, to je gazdinstvo kvalitetnije, pa ćemo na osnovu toga i da ih rangiramo“, objašnjava Mitrović.

  Ukoliko fizičko lice ne izmiri svoje obaveze, platforma mu stopira tov i isporučuje trenutnu kilažu, tako da niko nije oštećen.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife/G. Mitrović

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE