Ministar Zoran Đorđević podelio dvojke

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministar Zoran Đorđević podelio dvojke

  Zbog presinga i diskriminacije, nekolicina zaposlenih u Ministarstvu za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja najavila je da će se obratiti Vladinoj kadrovskoj komisiji, a najmanje dve tužbe već su stigle i na Upravni sud, saznaje Danas.

  Glavni razlog za to su niske ocene kvaliteta rada koje je ministar Zoran Đorđević lično podelio u više sektora, a najgore je prošla oblast za brigu o porodici i socijalnu zaštitu, koja je dobila dvojku.

  Apsurdno je to što su tako traljave ocene podeljene nakon nove sistematizacije koja je urađena na osnovu nalaza firme „Hermes training research center“, kojoj je ministarstvo prošle godine platilo 4,5 miliona dinara za jednomesečni rad u kome su utvrđivali psihološki profil i kompetencije zaposlenih. Njihov nalaz inicirao je da se upravo u sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu spoje tri odeljenja, smanji broj službenika i dovedu novi „kadrovi“ sa statusom koordinatora.

  Iskusnim radnicima tako je podeljen daleko veći broj predmeta, pa neki od njih pokušavaju da se izbore i sa 6.000 slučajeva. Isti ljudi koji su u ranijem krugu vrednovanja imali visoke ocene sada neće moći da napreduju u službi, a uprkos većem obimu posla suočavaju se i sa nižom platom.

  U Ministarstvu za Danas tvrde da „neprestano rade na unapređenju položaja radnika i uslova u kojima rade“. Podsećaju da se prava radnika nalaze upravo u tom resoru i da i sami primenjuju primere dobre prakse.

  Kažu i da „efekti sistematizacije daju dobre rezultate mada se pravi efekti ne mogu videti kratkoročno“, ali su sigurni „da će dugoročno dati dobre rezultate, što i svi parametri danas pokazuju“. Ipak, ne daju konkretan odgovor na pitanje našeg lista kako je moguće da su nakon nove sistematizacije radnici koji su ranije imali dobre ocene sada u nivou jedva prelazne dvojke.

  „Ocenjivanje državnih službenika regulisano je uredbom o vrednovanju radne uspešnosti. S obzirom da je zadovoljstvo odnosno nezadovoljstvo stvar subjektivnog osećaja, nismo u mogućnosti da polemišemo na tu temu“, objašnjavaju u Ministarstvu.

  Izvor: Danas

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE