Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Generalštab

  Ministar odbrane: Kupiti sve što Jumko proizvede

  Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević posetio je kompaniju Jumko u Vranju gde je sa generalnim direktorom Branislavom Trajkovićem razgovarao o poslovanju te fabrike i planovima za saradnju sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije.

  Vučević je posle obilaska pogona u kojima se proizvode vojne uniforme i balistička oprema ocenio da je Jumko jedan od najznačajnijih privrednih subjekata, ne samo za Vranje i Pčinjski okrug, nego za celu državu Srbiju.

  On je istakao da će Vlada i Ministarstvo odbrane posvetiti posebnu pažnju saradnji sa Jumkom i kupovini svega onoga što se proizvodi u njegovim pogonima, jer je to, kako je istakao, podsticaj razvoju Vranja i celog Pčinjskog okruga.

  „Ono što je interes i Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, ali i drugih segmenata u okviru države, govorim pre svega o Ministarstvu unutrašnjih poslova, Carini, Pošti, je da se kupuje, da se nabavlja u ovoj kompaniji. Кupovina te opreme i proizvoda koji su deo palete proizvoda ili ponude ‘Jumko’ kompanije jeste i podsticaj ili podrška jačanju i Vranja i Pčinjskog okruga, odnosno juga Srbije, što je strateški interes i strateško opredeljenje države Srbije“, izjavio je Vučević.

  Prema njegovim rečima, Vlada Srbije zajedno sa predsednikom Republike učiniće sve da jug države, Vranje kao centar i okruga i ovog regiona, i dalje ekonomski jača.

  Izvor: Beta

  Foto: MOD

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE