Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministar: Crnu Goru oporavilo 700 miliona evra prihoda od turizma

  Ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović obavio je da su ukupni prihodi od turizma, u tri kvartala ove godine, bili 700 miliona evra.

  Ovo je još jedna egzaktna potvrda izvanredne sezone koja je oporavila našu ekonomiju i celokupnu privredu, kao i ostvarenja naših projekcija, napisao je Milatović na Tviteru.

  Rastu dug, cene i nezaposlenost

  Spoljni dug Crne Gore na kraju septembra iznosio je 3,659 milijardi evra, što predstavlja 74,96 odsto bruto društvenog proizvoda za ovu godinu, koji je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja procenilo na 4,881 milijardu.

  Prema novim podacima, ovaj segment zaduženja države od početka godine je u konstatnom rastu. Tako je od 3,643 milijarde na kraju marta dug sredinom godine dostigao 3,652 milijarde, da bi tri meseca kasnije bio 3,659 milijardi evra.

  U Crnoj Gori je od početka pandemije koronavirusa skoro 14.000 ljudi ostalo bez posla, stopa nezaposlenosti je povećana na 24,1 odsto, svakodnevno rastu cene hrane i pića, dok Vlada najavljuje oporavak kroz povećanje zarada, iako nije izvesno da će za to dobiti podršku u parlamentu.

  Izvor: BIZLife, Agencije

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE