Milijardu i po dinara za još 200 stanova BEZBEDNJACIMA u Novom Sadu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Milijardu i po dinara za još 200 stanova BEZBEDNJACIMA u Novom Sadu

  Gradnja još četiri zgrade u naselju Jugovićevo sa oko 200 stanova za bezbednjake koštaće 1.419.650.000 dinara sa PDV, saznaje 021.rs.

  Posao na tenderu pripao je firmama Best izgradnja iz Novog Sada i Set iz Šapca. Ovu javnu nabavku sprovelo je preduzeće SPV Dunav zaduženo za gradnju dela kompleksa zgrada sa stanovima za bezbednjake severno od Bulevara vojvode Stepe, a koja traje već gotovo tri godine.

  Ponuda ovih firmi je bila jedina, a firma Best izgradnja je već angažovana na gradnji drugih zgrada za bezbednjake na ranijim tenderima i sada će isto raditi, dok će šabačka firma uraditi arhitektonski projekat novih zgrada.

  Prema ugovoru, rok za gradnju dve četvorospratnice i dve sedmospratnice je 22 meseca, a imaće mahom stanove od 60 kvadrata.

  Ove zgrade će nići nekoliko desetina metara južnije od kompleksa koji je uveliko u izgradnji u Ulici Boška Petrovića, na mestu gde su još 2000. godine napravljeni temelji nikad završenih višespratnica u sklopu tadašnjeg projekta obnove zemlje.

  Sa ovih oko 200 novih stanova, broj stambenih jedinica koje će biti izgrađene u bloku “Jugovićevo” prelazi 2.100, jer je prvobitno nacionalni projekat za Novi Sad predviđao gradnju ukupno 1.972 stana u 12 zgrada.

  Deo zgrada je već završen i prvi stanari su se uselili polovinom aprila, a kvadrat plaćaju oko 500 evra po povlašćenim uslovima.

  Izvor: 021

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE