Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MILIJARDU evra austrijskim firmama POGOĐENIM pandemijom

  Austrija će isplatiti dodatnih gotovo jednu milijardu evra pomoći kompanijama pogođenim novim merama restrikcije koje su uvedene zbog virusa korona, rekao je ministar finansija Gernot Blimel.

  Posle Božića se u Austriji uvode nove mere blokade, a osobe koje se testiraju moći će da izađu iz blokade. Nova, treća blokada usledila je 11 dana nakon okončanja druge blokade.

  Ministar je rekao da su kompanije u novembru i decembru podnele više od 120.000 zahteva u vrednosti od oko 2,2 milijarde evra za nadoknadu izgubljenih prihoda i zarada zbog mera blokade, a od je toga oko 1,8 milijardi evra već isplaćeno.

  Ovaj program biće produžen do kraja godine, uključujući oko 300 miliona evra direktne pomoći. Vlada, takođe, radi na paketu pomoći za kompanije koje su indirektno pogođene krizom.

  „Očekujemo u konačnici troškove od oko milijardu evra“, rekao je ministar na konferenciji za novinare.

  Odvojeni programi subvencionisanja fiksnih troškova i pokrivanja gubitaka trajaće do kraja pandemije.

  Nova blokada stupa na snagu 26. decembra. Prodavnice, restorani, pozorišta, muzeji i škole ponovo će biti otvoreni 18. januara.

  I pored mera blokade, skijaški centri biće otvoreni, iako će same provincije o tome doneti i svoje odluke. U zatvorenim skijaškim žičarama biće obavezna maska.

  Austrija je tokom praznika uvela i karantin za celu Evropu, a cilj je da bar delimično odvrati posete skijaša iz susednih zemalja.

  Vojska je saopštila da će u okviru nove blokade rasporediti dodatne vojnike koji će da pomognu policiji u kontroli na granicama sa Nemačkom, Češkom, Slovačkom, Mađarskom, Slovenijom i Italijom.

  Izvor: Klix

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE