Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MILIJARDE EUR za Er Frans, možda i za Reno

  Francuska vlada je objavila da će sa „istorijskih“ sedam milijardi evra pomoći aviokompaniji Er Frans, čija je flota uglavnom prizemljena zbog zabrane putovanja usled pandemije korona virusa.

  Ministar finansija Francuske Bruno Le Mer rekao je da će vlada „za spas nacionalne aviokompanije“ izdvojiti četiri milijarde evra u vidu garancija za kredit i tri milijarde evra direktnih pozajmica.

  Vlada od kompanije Er Frans traži da poštuje uslove profitabilnosti i posluje „ekološki održivije“ da smanji zagađenje, kazao je ministar i naveo da vlada ne razmatra mogućnost nacionalizacije te aviokompanije.

  Dodao je da vlada razmatra davanje pomoći i proizvođaču automobila Reno, u vidu garancije za kredit od pet milijardi evra.

  Holandska vlada je takođe saopštila da će nacionalnoj aviokompaniji KLM, koja je partner Er Fransu, pomoći sa između dve i četiri milijarde evra.

  Ministar finansija Holandije Vopke Hukstra rekao je da će i to biti u obliku kreditnih garancija i zajmova za KLM, čija većina aviona ne leti od izbijanja pandemije koronavirusa.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE