Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Robotaksi

  Mi čekamo leteći, a Hrvati dobili robotaksi: Sve radi sam, na prezentaciji odbio poslušnost

  U Rimac Kampusu, tri godine nakon što je najavljen, svečano je predstavljen novi inovativnivni koncept urbane autonomne mobilnosti, odnosno robotaksi. Verne, kompanija koja razvija robotaksi, pred prepunom dvoranom u Rimac Kampusu otkrila je dizajn.

  “Danas govorimo o našem najambicioznijem projektu do sada. Želimo da izgradimo najbolje moguće iskustvo za sve. Najbolje, najčistije, najmodernije iskustvo, za cenu obične vožnje. Svi će imati iskustvo kakvo imaju milijarderi u svojim automobilima sa vozačima”, najavio je.

  Mothership

  „Gradimo ekosistem koji se sastoji od tri dela: vozilo, aplikacija i infrastruktura koju mi zovemo “Mothership”, gde će se automobili čistiti, puniti i servisirati. Osim toga, gradimo i fabriku gde će se ti automobili proizvoditi, ovde u Zagrebu”, nastavio je.

  “Što se tiče troškova, kažemo da vas Verne oslobađa od brige – ne morate ga prati, puniti, a naravno niti voziti, možete biti na telefonu, gledati film, YouTube, čitati knjigu… Imaćete više mesta nego u avionu u prvoj klasi, sami nameštate temperaturu, čak i miris. Sve ćete prilagoditi svojim željama. Iskustvo vožnje će biti konzistentno, vozilo vam nikada ne može otkazati vožnju. Vozilo ima velika vrata, koja su klizna, u vozilo se vrlo lako ulazi i izlazi. Bezbednost, uključujući i cyber bezbednot, je zagarantovana. Čistoća nam je vrlo važna, uvek će biti čist zahvaljujući brojnim unutrašnjim senzorima. Moći ćete auto zadržati i na duže vreme ako želite uz opciju “keep”. I auto je predivan, svuda ćete stići u stilu, najavio je Rimac.

  Robotaksi nije hteo da dođe na binu

  Automobil je trebalo da se popne na binu na kojoj je stajao Mate Rimac, ali nije sve išlo po planu.

  Rimac je pozvao robotaksi preko aplikacije koju će koristiti korisnici, samo kako bi rekao da je došlo do problema i da su ovo ranije probali 100 puta.

  “Naravno da se ovo dogodilo, to je efekat prezentacije, uradili smo ovo 100 puta, ali sad se čini da je nastao problem”, rekao je kada robotaksi nije došao.

  Do kraja događanja robotaksi ipak nije popravljen i nije izašao pred publiku.

  “Nije sve išlo prema planu”, zaključio je Mate Rimac.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Printscreen: Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE