MESEČNI HOROSKOP: Šta nam donosi vladavina Vodolije?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mesečni horoskop

  MESEČNI HOROSKOP: Šta nam donosi vladavina Vodolije?

  Mesečni horoskop za februar – šta nam donosi vladavina Vodolije?

  Piše: Aleksandra Panić, astrolog

  Napomena: Zbog metode koja je korišćena pri izradi mesečnog horoskopa, pročitajte sekcije i za vaš znak i za podznak.

  Srećan rođendan Vodolije! Uvek drugima privlačne, a u suštini neshvaćene. Sve priče koje se o vama u društvu pričaju, ne mogu da obuhvate ni trećinu vaše ličnosti. Mnoge nisu ni tačne, a većina nije važna vaše pažnje. Neka pričaju šta žele oni koji vas ne razumeju, sve dok vas puštaju da živite po vašim pravilima: slobodni i neopterećeni nevažnim detaljima svakodnevnice.

  VODOLIJA

  Počeli ste februar sa mladim mesecom u vašem sazvežđu, što je, zapravo, pravi početak nove godine. U isto vreme, Saturn u dodiru sa Suncem vas podseća da već imate sve što vam je potrebno za realizaciju vaših snova i planova. Međutim, potreban vam je bar još jedan mesečev ciklus detaljnog planiranja i testiranja vaših novih ideja. Izrada plana je važan deo svakog procesa stvaranja. Budite strpljivi do kraja marta, promene kojima se nadate dolaze sa prvim cvetovima.

   

  RIBE

  Koje vas to misli ovog meseca drže budnima? O čemu sanjate? Znajući da vas samo jednom u ciklusu od dvanaest godina Jupiter ovako podržava, kako ćete iskoristiti njegove darove? Pogledajte oko sebe da uvidite da niste sami. Nema razloga da ne verujete prijateljima ili kolegama koji su spremni da vam pomognu. Vi ste važan deo zajednice i ona je važan deo vas. Ruke su vam pružene, ispružite vaše.

  Mesečni horoskop Ovan

  Mesečni horoskop Ovan

  OVAN

  Osim ako ste čitav Januar bili na odmoru, na poslu vam zaista nije bilo lako. Ali, retrogradni Merkur i Venera su dobri učitelji za vas, inače nestrpljive učenike. Nadam se da ste naučili da bar malo uživate u procesima revizije. Vreme je da primite impuls Marsa i krenete napred. Februar donosi novo i važno poznanstvo. U pitanju je osoba, sasvim moguće Vodolija, koja će vam pružiti potrebnu podršku za realizaciju ideja koje su već dugo u vašim mislima.

  BIK

  Ovog meseca Mars pravi kontakt sa Uranom u vašem sazvežđu i podstiče vas da donesete odluke vezane za promene. Vi se ne pokrećete lako, ali sada kao da ste primorani. Nešto vas je izbacilo iz koloseka ili letargije. Razmišljate li o preseljenju u drugi grad ili inostranstvo, ili o povratku kući ako živite daleko? Razmišljate li o završetku studija ili edukacije koju već neko vreme odlažete? Predstojeća (po)kretanja mogu doći iz vašeg bića, ali mogu biti i neočekivan rezultat kakve lančane reakcije. U svakom slučaju, postoji jak impuls promene koji ne možete da utišate.

  BLIZANAC

  Izgleda kao da vam je januar priredio lekciju oko razumevanja i poštovanja ograničenja. Gde su vaše granice (naročito u intimnosti) i koje ste granice spremni da pomerate? Ako postoji neki strah i nelagodnost koja vas već dugo tišti, možda je vreme da joj se posvetite, tj. da je se konačno oslobodite. Mlad mesec u Vodoliji otvara vam jedan drugačiji pogled na svet, možda nelagodan u početku, iz koga će se neminovno roditi nove ideje.

  RAK

  Ako se zapleteni u ljubavi koja je neizvesna ili niste bili u mogućnosti da je potpuno razumete, dan zaljubljenih vam donosi rasplet ove situacije. Susret Marsa i Venere u vašoj kući partnerstva,  pokrenuće razgovore. Možda će biti potrebno da sagledate gde ste vi u ovoj vezi i koliko pružate, a zatim da se zapitate šta je to što ste idealizovali i u kojim to situacijama gubite dodir sa realnošću? Vi kad volite, volite celim bićem i često vaša osećanja liče na poplavu. Možda je vreme da izgradite branu kako biste preuzeli kontrolu nad tokom te reke ljubavi. Stižu vam raznovrsni darovi, prihvatite ih bez rezerve.

  Mesečni horoskop februar

  Mesečni horoskop februar

  LAV

  Prva polovina februara donosi neki novi početak vašoj drugoj polovini što može da u vama izazove osećaj odbačenosti. Pažnja nije usmerena ka vama na način na koji ste navikli. No pun mesec koji će zasjati u vašem sazvežđu 16. februara, vraća vas na pozornicu. Važno je da tokom februara naučite kako da bez rezerve otvorite svoje srce.

  Obratite pažnju na komunikaciju sa nadređenom osobom zbog čijih reči se često osećate manje vrednim, a koje mogu da probude i neke davno zakopane strahove.

  DEVICA

  Februar bi mogao da bude jedan od onih meseci kada vam se puno toga sklopi i otvori. I ponuda za novi posao ili napredovanje i novo poznanstvo ili kakva obnova strasti u već postojećoj vezi. Mars i Venera sa susreću u vašoj kući ljubavi i zadovoljstva na dan punog meseca, 16. februara, što je snažan simbol novog početka. Nemojte da budete skromni kao što znate – vreme je da proslavite vaše uspehe.

  VAGA

  Počinjete mesec sa svežim idejama i nekim drugačijim pogledom na svet koji vam donosi osećaj rasterećenja. Kao da vam je teret spao sa ramena i sada već lakše koračate ka budućnosti. Ako planirajte mesec unapred, neka vam prioritet bude rad na osnaženju zajednice kojoj pripadate. Kako možete da iskoristite svoje talente i svoje mreže da pomognete drugima? Nekada je dovoljna jedna pažljivo odabrana rečenica na vašem Instagram profilu da pokrene promene u drugima.

  ŠKORPIJA

  Dosta pažnje je usmereno ka vama u ovom periodu. Dobijate poklone, dobijate ohrabrenja. Deca vas slušaju, a partner(ka) obasipa ljubavlju. Divan period strastvenih susreta je pred vama, a moguć i kraći (sve deluje kao i čulno razbuđujući) put sredinom meseca. Zaslužili ste. Uživajte!

  STRELAC

  Ako ste se u toku januara osetili kao da ste nekim čudom izgubili sve svoje talente, ali i mogućnost pravilnog rasuđivanja – niste sami. Retrogradni tandem: Merkur i Venera usporili su vam um, što dođe kao kazna za svakog Strelca. Nadam se da ste barem uživali u dobrim knjigama i filmovima. Vratićete se sebi u toku februara. Poslednji dan januara doneo vam je novu ideju koja vas je prilično pokrenula – nastavite da je razvijate i hrabro pomerajte granice mogućeg. Možda je to baš ona jedna prava ideja koja će vam izgraditi karijeru.

  JARAC

  I Merkur i Venera polako izlaze iz svog usporenog kretanja po vašem sazvežđu. Nadam se da ste, lišeni pritiska brzine, uspeli da savladate sve njihove lekcije. Ove planete imale su nameru da vas usmere ka spoznaji vaših pravih potencijala i ka formiranju čvrstih ličnih granica. Venerin posao bio je i da vas nauči kako da se otvorite i kako da prekinete niz starih obrazaca koji vam nisu više od koristi u odnosima koje danas delite sa drugima. Susret Marsa i Venere sredinom februara, naučiće vas da priču ne čini opis izvesnog događaja (šta se dogodilo), već objašnjenje naših reakcija (kako reagujemo na događaje). Napravite precizan finansijski plan za tekuću godinu. Manifestujte sve šta priželjkujete.


  Kad smo već u mreži Vodolije ovog meseca, hajde da pokušamo da odgovorimo na neke od popularnih urbanih mitova o ovom znaku na način kako bi vam je i sama Vodolija objasnila.

  Vodolija ne razume pojam vremena.

  Za Vodoliju vezujemo dve planete. Saturn, gospodar vremena, je naš staratelj, a Uran, inicijator promena, naš je vodič. Kada ove dve planete deluju istovremeno, pred vama jeste osoba koja gleda na vreme na samo sebi svojstven način ili koristi vreme drugačije no što bi to većina uradila. Neki od nas nikada neće prihvatiti posao od 9 do 5, neki nigde nikada neće stići na (vaše) vreme. Neki će zauvek odbijati društveno prihvaćena uverenja o tome kada je pravo vreme za određene životne korake. Istina je, zapravo, da Vodolije upravljaju vremenom. Za nas se vezuju ideja progresa i budućnosti i to bi bile i teme koje nas najviše zanimaju. Lako se isključimo na invokacije prošlosti u razgovorima, ali sa maksimalnom pažnjom učestvujemo u polemici na pitanje kakav dvadeset i treći vek želimo da izgradimo.

  Kakva je Vodolija?

  Kakva je Vodolija?

  Nemoj da se zaljubiš u Vodoliju, oni se ne vezuju.

  Apsolutno netačno. Vodolije se vezuju i zaljube i vole duboko i iskreno, baš koliko i svi drugi znaci, ali u njihovo vreme, ne u vaše. Njih ne zanimaju iste ljubavi i iste priče, već uvek traže nešto drugačije. Ne vole i ne prihvataju konvencije te lako odbace tradicionalne forme veze i braka. Kod Vodolije je sve moguće. Različitosti se moraju poštovati. Pravi su borci za LGBTQ+ prava. Ponekad znaju da odbace i koncept monogamije. Oni su reformatori zajednice, pa i međuljudskih odnosa. Ako zavolite Vodoliju, najvažnije je da im bezrezervno pružite slobodu. Veza, u sazvežđu Vodolije, mora da bude oslobađajuća. Samo takvoj se one vraćaju. Ako vi postanete njihova sloboda, nikad vas neće napustiti.

  Vodolije su buntovnici.

  Opet neistina. Vodolije nisu buntovnici, već reformatori. Vodolije ne idu kroz život odbijajući pravila, zarad pobune, već koriste svoje dugo sticano znanje da iz korena promene sve što društvo ili zajednicu više ne hrani i ne pokreće. Za Vodoliju vezujemo jedanaestu astrološku kuću, koja predstavlja zajednicu kojoj pripadamo, u kojoj živimo i delujemo. Znajući ovo, znate i šta je jednoj Vodoliji najvažnije: zdravi odnosi unutar zajednice. Svi vazdušni znaci su relacioni, što znači da su usmereni ka međuljudskim odnosima. Dok se Blizanci i Vage bave različitim ličnim odnosima, Vodolija se bavi odnosima unutar društva ili među-društvenim odnosima. Oni su u vrhu društvene zajednice i učestvuju u njenom stvaranju. Ali, nisu rado lideri te iste zajednice i retko zaista žele lidersku poziciju. Saturn je ovo mesto namenio Jarcu koji zna kako da uživa i bude od koristi na čelu neke društvene strukture. Vodolije su rođene diplomate, ambasadori, poslanici. Oni se bave onim što se u diplomatiji zove bilaterala i multilaterala, zatim  ove karakteristike prenose na sva polja života. Vodolije preuzimaju na sebe da se zauzmu se za svakog pojedinca (i živo biće) čiji glas nije dobio (dovoljno) prostora.

  Kako prići Vodoliji?

  Upravo posredstvom onoga što njih čini onim što jesu. Kroz društvenu zajednicu. Danas, sa Vodolijama možete da ostvarite prijateljstvo i kroz društvene mreže. Njima je važno da sa vama čine i grade zajednicu u koju veruju, kojoj mogu potpuno da se posvete i koja za krajnji cilj ima promenu.

  Vodolije nisu individualni znak, već predstavljaju mnoštvo. Vaši mali, lični problemi ih nikada neće interesovati. Videćete kako im oči putuju u daljine, ako im se budete požalili na ponašanje člana šire porodice ili nesuglasice sa vašim ševom. Pomenete li komšiju koji glasnije pušta muziku, izgubićete svaku mogućnost za ponovni susret. Vodolije zanimaju filozofske rasprave kao i pitanja održivosti zajednice i životne sredine. Pozovite Vodoliju na sledeći ekološki protest.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE