Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Memorandum o saradnji Saveza ekonomista Srbije i  Udruženja ekonomista Republike Srpske

  Savez ekonomista Srbije i  Udruženje ekonomista Republike Srpske  SWOT, potpisali su u Beogradu Memorandum o saradnji, čime će se intezivirati zajedničko delovanje dva strukovna udruženja.

  Memorandumom, koji su potpisali  Aleksandar Vlahović  predsednik  Saveza ekonomista Srbije i Saša Grabovac izvršni direktor Udruženja ekonomista RS SWOT, predviđa se jačanje saradnje dva udruženja, sa namenom stvaranja uslova za saradnju koja bi na kraju imala za cilj brži razvoj ekonomija Republike Srpske i Srbije, uz odlučnost da se razvojem kontakata i saradnje u oblastima obuhvaćenim ovim sporazumom doprinese društvenom i privrednom razvoju.

  Potpisanim dokumentom predviđa se  organizacija zajedničkih događaja kao što su konferencije, seminari, forumi i slično. U memorandumu se dalje navodi da će dva udruženja raditi na međusobnoj promociji, izradi zajedničkih razvojnih projekata i logistici za iste, izradi stručnih publikacija iz oblasti ekonomije, razvoju i saradnji između potpisnika ovog memoranduma i privrednika.

  Takođe, pored navedenih oblasti saradnje, sporazumne strane će sarađivati i u drugim oblastima u kojima pronađu zajednički interes.

  Grabovac  je nakon potpisivanja kazao da dobra saradnja između dva udruženja postoji već niz godina, te da je ona ovim memorandumom praktično samo i formalno potvrđena.

  “Želim da kažem da će se veoma brzo  vidjeti  efekti ovog memoranduma, jer smo već dogovorili da u narednoj godini organizujemo zajedničke skupove”, naveo je Grabovac.

  Izvor: SWOT

  Foto: SWOT

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE