Medicinarima sutra na račun leže po 10.000 RSD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Medicinarima sutra na račun leže po 10.000 RSD

  Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će zdravstvenim radnicima sutra biti isplaćena jednokratna pomoć od po 10.000 dinara.

  Pomoć će dobiti 122.462 zaposlenih u zdravstvenom sistemu, u vojno-zdravstvenim ustanovama, u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite, čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, Zavodu za sport, Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije.

  To je nastavak kontinuirane podrške zdravstvenim radnicima, ali i način da im država još jednom kaže hvala za sve što čine za svoju zemlju i građane, rekao je Mali, a navodi se u saopštenju.

  Mali je podsetio da su u novembru 2019. plate medicinskih sestara povećane za 15 odsto, a lekarima za 10 odsto.

  “Кada je počela pandemija korona virusa 2020. godine, jedna od prvih mera koju smo doneli bilo je novo povećanje plata medicinskim radnicima za još 10 odsto. Potom su, u novembru iste godine, svi zaposleni u zdravstvenim ustanovama dobili jednokratnu pomoć od 10.000 dinara”, rekao je ministar finansija.

  Dodao je da su zatim od 1. januara 2021. godine zdravstvenim radnicima ponovo povećane plate za pet odsto, a novo povećanje od osam odsto su imali i od 1. januara ove godine.

  Mali je istakao i da su veoma važni uslovi rada u zdravstvenim ustanovama, zbog čega država svake godine izdvaja sve više sredstava iz budžeta kako za nabavku neophodne medicinske opreme i lekova, tako i za rekonstrukciju i izgradnju kliničkih centara, bolnica i domova zdravlja.

  Izvor: Beta

  Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE