Matijević hoće "Slaviju", radnici ne daju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Matijević hoće “Slaviju”, radnici ne daju

  Radnici Slavija hotela najavili su da će se danas okupiti ispred poslovnih prostorija u znak protesta „zbog otimanja sredstava za rad i ugrožavanja egzistencije“, prenosi Danas. Protest je zakazan u isto vreme kada je najavljeno da će predstavnici kompanije Matijević i Park plaze iz Pule kao zainteresovani kupci, doći u obilazak hotela Slavija luks koji je javni izvršitelj oglasio za prodaju.

  Reč je o postupku u kome je arbitražno veće utvrdilo dug od dva miliona evra austrijskoj firmi Fil Šar, sa kojom je hotel do 2007. organizovao igre na sreću. U Slaviji, međutim, tvrde da nikome ne duguju, traže odlaganje izvršenja jer su pokrenuli postupak za poništaj arbitraže kao i krivičnu prijavu protiv članova arbitražnog veća.

  U sindikatu preduzeća naglašavaju da neće dozvoliti prodaju, već samo privatizaciju tog kompleksa od tri državna hotela u centru Beograda, i to na način kako je Vlada utvrdila, modelom prodaje kapitala kroz prikupljanje ponuda sa javnim nadmetanjem. Krajem prošle nedelje i Skupština preduzeća, koju inače imenuje Vlada, saglasila se sa stavom poslovodstva i sindikata pa je Policijskoj upravi i sa tog nivoa stiglo obaveštenje da potencijalnim kupcima neće biti omogućen pristup objektu.

  Izvor: Danas

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE