Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Matić NE OČEKUJE da Brisel skine Srbiju sa „zelene liste“

  Ministarka turizma Tatjana Matić ne očekuje da će Evropska komisija u avgustu doneti odluku da Srbiju skine sa „zelene liste“ zbog povećanja broja zaraženih korona virusom na dnevnom nivou.

  Matić je za televiziju Prva izjavila da „podaci nisu dobri“, ali da je više za očekivati „preispitivanje“ odluke u septembru, nakon povratka turista sa letovanja i početka školske godine, kada se očekuje veliki skok u broju zaraženih korona virusom.

  „Mi smo kao država i pre 15. juna imali bilateralne sporazume sa mnogim zemljama članicama EU i mogli smo da putujemo u Grčku, Mađarsku, Hrvatsku i Sloveniju“, kazala je Matić i dodala da će eventualno skidanje sa zelene liste značiti da će se „uslovi za ulazak u neke zemlje članice EU pooštriti“, a ne zabranu ulaska.

  Matić je navela da će pooštravanje mera za odlazak u inostranstvo najviše osetiti oni koji se nisu vakcinisali protiv korona virusa, jer mnoge zemlje uvode pravila da u zatvorene prostore može da se uđe samo sa potvrdom o vakcinaciji, a da je sigurno „da će oni koji su vakcinisani putovati bez većih problema“.

  Ministarka je navela da je ove godine u Srbiji za 29,3 odsto povećan broj turista, koji dolaze pre svega iz Rusije i Brazila, i da smo već „prešli tri miliona noćenja“.

  Prema njenim rečima, povećan je i broj domaćih turista, od 20 do 40 odsto u pojedinim mestima.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE