Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Avion, putnik

  Masovno zapošljavanje: Erbas otvara 3.500 radnih mesta u Nemačkoj

  Evropski vazduhoplovni koncern Erbas (Airbus) objavio je da ove godine planira otvaranje 3.500 novih radnih mesta u Nemačkoj i da će više od polovine novih radnika angažovati u proizvodnji civilnih aviona.

  Približno 1.900 radnika biće potrebno u proizvodnji civilnih letelica, 1.100 u vojnom i svemirskom sektoru i oko 500 u fabrici helikoptera, rekao je direktor kadrovskog sektora Erbasa Marco Wagner.

  Najpotrebniji biće električari, mehaničari i dobavljači opreme za kabine, ali i IT i stručnjaci za kibernetičku bezbednost, kao i programeri za sisteme gorivnih ćelija i hibridnog pogona, rekao je on.

  Približno petina novih zaposlenih radiće na budućim projektima, kazao je Wagner spomenuvši, između ostalog, dekarbonizaciju, digitalnu transformaciju, razvoj softvera i kibertehnologije.

  Erbasov helikopter u sastavu Vojske Srbije (foto: BIZLife)

  Trećina novih radnih mesta biće rezervisana za radnike bez prethodnog radnog iskustva, naglasili su u Erbasu dodajući da će trećinu novih mesta popuniti ženama, koje trenutno čine tek 20 odsto ukupnog broja zaposlenih.

  Erbas je saopštio da je u 2022. na globalnom nivou zaposlio 13.000 novih radnika, od čega polovinu u proizvodnji komercijalnih aviona, 30 odsto u vojnoj i svemirskoj industriji te oko 20 odsto u proizvodnji helikoptera. „To je najveći rast (broja zaposlenih) u istoriji Erbasa“, rekao je Wagner.

  Erbas trenutno ima oko 134.000 zaposlenih u svetu, uključujući 45.000 u Nemačkoj. U najvećem pogonu u Hamburgu radi oko 15.000 radnika, podseća agencija dpa.

  Izvor: Index

  Foto: BIZLife, Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE