Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mašinski fakultet

  Mašinski fakultet u Beogradu: Diploma za sigurnu budućnost

  Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu i ove godine budućim studentima na osnovnim akademskim studijama prve godine nudi dva atraktivna studijska programa: Informacione tehnologije u mašinstvu i Mašinsko inženjerstvo.

  Na studijskom programu Informacione tehnologije u mašinstvu biće upisano 60 kandidata, i to 20 budžetskih i 40 samofinansirajućih. Na studijskom programu Mašinsko inženjerstvo predviđeno je da se upiše 620 studenata, od toga 520 budžetskih i 100 samofinansirajućih.

  Uoči predstojećeg upisa dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Vladimir Popović budućim studentima poručuje: „Izabraćete pravu profesiju i upisaćete fakultet na kome ćete steći nova znanja i koji će vas naučiti načinu razmišljanja i omogućiti siguran posao u zemlji, kao i dobru zaradu“.

  Mašinski fakultet

  Mašinski fakultet (Arhiva Mašinskog fakulteta)

  Poslednjih godina vlada kontinuirani rast interesovanja mladih za studije mašinstva, čemu je značajno doprinelo prilagođavanje studijskih programa tehnološkim promenama i potrebama tržišta, kao i dobra politika države, koja je omogućila brojne investicije i otvaranje novih radnih mesta.

  „Vreme u kojem živimo je vreme inženjerstva, i to je činjenica koja nam ide na ruku. Zadatak naše generacije profesora je da sve te mogućnosti iskoristimo na pravi način. Permanentno radimo na unapređenju postojećih studijskih programa, ali i na razvoju novih. Prilagođavamo se tržištu, ali još više razvoju novih tehnologija. Uspešno sarađujemo sa brojnim domaćim i inostranim kompanijama u našoj zemlji, što rezultuje kvalitetom stručne prakse. Sve to je doprinelo da Mašinski fakultet bude u samom vrhu svih fakulteta u Srbiji kada se kao kriterijum uzme procenat zapošljavanja i kvalitet poslova koje studenti dobijaju kada završe fakultet. Zato je ključna poruka budućim studentima da su napravili dobar izbor“, istakao je dekan Mašinskog fakulteta.

  Prof. dr Vladimir Popović dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu

  Prof. dr Vladimir Popović dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu (Arhiva Mašinskog fakulteta)

  Prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita za oba studijska programa, kao i predaja dokumenata, počinje 19. juna i traje do 22. juna. Potrebno je da budući studenti popune i elektronsku pretprijavu, koja će biti aktivna od 10. do 22. juna. Za studijski program Informacione tehnologije u mašinstvu prijemni ispit iz matematike biće održan u utorak, 25. juna, a za studijski program Mašinsko inženjerstvo prijemni se polaže u sredu, 26. juna, takođe iz matematike.

  Da bi budućim studentima olakšao polaganje prijemnog ispita, Mašinski fakultet je i ove godine štampao „Zbirku zadataka za pripremu klasifikacionog ispita“, a sve potrebne informacije o upisu na fakultet zainteresovani kandidati mogu da pročitaju u „Informatoru 2024“. Oba izdanja su dostupna u skriptarnici Mašinskog fakulteta.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Arhiva Mašinskog fakulteta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE