Mame "silom" vraćaju zakon u Parlament

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mame “silom” vraćaju zakon u Parlament

  Više od 100 ljudi nezadovoljnih Zakonom o finansijskoj pomoći porodicama sa decom okupilo se na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu kako bi protestovalo i zatražilo izmenu tog propisa.

  Protest je organizovala Inicijativa Mame su zakon, a među okupljenima bili su mahom žene i parovi sa decom.

  Predstavnica ove incijative, poslanica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura je kazala da su zahtevi isti kao i na prethodnim protestima: da se broj meseci koji ulaze u obračun naknada smanji sa 18 na 12 meseci i da svaka majka ima pravo na nadoknadu najmanje u visini republičkog minimalca i da to bude fiksni deo.

  “Na to bi se deo računao na osnovu broja meseci koliko je žena imala radnog staža pre toga i onda se ne bi napravila ta diskriminacija o kojoj često govore članovi Vlade”, rekla je Macura, pomenuvši i žene koje su rodile decu sa invaliditetom.

  Ona je podsetila da su predstavnici Incijative predali Ustavnom sudu Srbije predlog za ocenu ustavnosti Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom koji je usvojen prošle godine u julu, a da ga je potpisao 31 poslanik.

  Očekujemo da Ustavni sud ovaj zakon da proglasi neustavnim po svim odredbama za koje smo mi tražili i da će se ovaj zakon već “silom “naći pred Skupštinom, rekla je Macura.

  Učesnici skupa su prošetali do zgrade Vlade Srbije.

  Izvor: Danas

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE